FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland 101
Quiz about Disneyland 101

Disneyland 101 Trivia Quiz


I love Disneyland, some of these answers only cast members may know, but it's really a very easy quizz!

A multiple-choice quiz by mweiske. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
mweiske
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,906
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3897
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), daveguth (6/10), Linda_Arizona (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What famous Disney character's face is made up in flowers at the entrance to Disneyland? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the store that Circle-vision exited directly into? Hint


Question 3 of 10
3. What store used to sit where Ariel now greets children? Hint


Question 4 of 10
4. What ride had a fire break out in it, and then used the burnt wood and frames as part of the scenery? Hint


Question 5 of 10
5. How many themed roller coaster rides in Disneyland (NOT California Adventures) have a loop? Hint


Question 6 of 10
6. Why did they get rid of the live mermaids in the submarine attraction? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the restaurant the cast members eat at, behind Star Tours? Hint


Question 8 of 10
8. What ride did Star Tours replace? Hint


Question 9 of 10
9. The names on the windows on the shops on Main Street are they real people or fake? Hint


Question 10 of 10
10. Where is the apartment Walt and his wife Lillian shared in Disneyland? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 06 2024 : daveguth: 6/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What famous Disney character's face is made up in flowers at the entrance to Disneyland?

Answer: Mickey Mouse

The flowers creating Mickey's face are changed every two weeks for freshness.
2. What was the name of the store that Circle-vision exited directly into?

Answer: The Premier Shop

The Premier shop was one of the few shops in Disneyland that sold sports memorabilia, Guess?? watches, and high tech gadgets for the savvy Disney tourist.
3. What store used to sit where Ariel now greets children?

Answer: Alpine Gardens

Alpine Gardens sold hats, candy, and souvenirs, it was a children's favorite.
4. What ride had a fire break out in it, and then used the burnt wood and frames as part of the scenery?

Answer: Pirates of the Carribean

The ride actually caught fire, and the imagineers liked the results so much they worked it into the last scene of the ride.
5. How many themed roller coaster rides in Disneyland (NOT California Adventures) have a loop?

Answer: 0

6. Why did they get rid of the live mermaids in the submarine attraction?

Answer: Chlorine ruined their hair and skin

The mermaids hair and skin were suffering incredible damage from the high doses of chlorine used to keep the waters clean.
7. What is the name of the restaurant the cast members eat at, behind Star Tours?

Answer: The Inn Between

The Inn Between is the largest eating facility for the staff. It serves cafeteria style food, 24 hours a day.
8. What ride did Star Tours replace?

Answer: Adventure through Inner Space

The journey through inner space was replaced by Star Tours, when the ride opened they held a 60 hour party where the park didn't close during those 60 hours once.
9. The names on the windows on the shops on Main Street are they real people or fake?

Answer: real people

Those names are the names of the people who helped Walt build Disneyland.
10. Where is the apartment Walt and his wife Lillian shared in Disneyland?

Answer: Above the Fire Station in Main Street

The original apartment was located above the fire station, although the space above the Pirates of the Caribbean was later added for his personal use, but Walt sadly passed away before being able to use it .
Source: Author mweiske

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us