FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Attraction Locations
Quiz about Disneyland Attraction Locations

Disneyland Attraction Locations Quiz


For all lovers of Disneyland, this should be an easy quiz, I will list the name of an attraction and you tell me what land it is located in.

A multiple-choice quiz by Comedian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Comedian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,590
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
5052
Last 3 plays: donkeehote (24/25), Dagny1 (24/25), Guest 116 (22/25).
- -
Question 1 of 25
1. Where is the King Arthur Carousel located? Hint


Question 2 of 25
2. The Walt Disney Story? Hint


Question 3 of 25
3. Haunted Mansion?

Answer: (Three Words (Think carefully on this one, it may not be what you think))
Question 4 of 25
4. Alice In Wonderland? Hint


Question 5 of 25
5. Cosmic Waves? Hint


Question 6 of 25
6. Sailing Ship Columbia? Hint


Question 7 of 25
7. Disneyland calls all of its entertainment options attractions, however there is one named as a 'ride', can you name it? Hint


Question 8 of 25
8. Horse Drawn Street Cars? Hint


Question 9 of 25
9. Pirates of the Caribbean? Hint


Question 10 of 25
10. Disneyland Monorail?

Answer: (One Word)
Question 11 of 25
11. Tom Sawyer Island? Hint


Question 12 of 25
12. Main Street Cinema? Hint


Question 13 of 25
13. Enchanted Tiki Room? Hint


Question 14 of 25
14. Davy Crockett's Explorer Canoes? Hint


Question 15 of 25
15. Tarzan's Treehouse (formally the Swiss Family Robinson Treehouse)? Hint


Question 16 of 25
16. Autopia?

Answer: (One Word)
Question 17 of 25
17. Omnibus? Hint


Question 18 of 25
18. Mad Tea Party? Hint


Question 19 of 25
19. The Matterhorn?

Answer: (One Word)
Question 20 of 25
20. 'Honey, I Shrunk the Audience'? Hint


Question 21 of 25
21. Teddi Barra's Swingin' Arcade? Hint


Question 22 of 25
22. Dumbo, the Flying Elephant? Hint


Question 23 of 25
23. Roger Rabbit's Car Toon Spin? Hint


Question 24 of 25
24. Before being retired in 1998, what land was the Submarine Voyage located in?

Answer: (One Word)
Question 25 of 25
25. Before being retired in 2001, what land was the Country Bear Jamboree located in?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : donkeehote: 24/25
Jun 09 2024 : Dagny1: 24/25
Jun 08 2024 : Guest 116: 22/25
Jun 06 2024 : daveguth: 23/25
Jun 04 2024 : Guest 124: 17/25
Jun 03 2024 : Guest 76: 24/25
May 25 2024 : Guest 174: 21/25
May 18 2024 : neon000: 12/25
May 14 2024 : Guest 204: 22/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the King Arthur Carousel located?

Answer: Fantasyland

The King Arthur Carousel was built in 1955. Daily small children are delightedly able to pull the sword from the stone that is just to the south of this attraction.
2. The Walt Disney Story?

Answer: Main Street USA

The Walt Disney Story features 'Great Moments with Mr. Lincoln'.
3. Haunted Mansion?

Answer: New Orleans Square

The Haunted Mansion is one of the attractions located in New Orleans Square.
4. Alice In Wonderland?

Answer: Fantasyland

This is one of many attractions in Fantasyland, you get to ride in caterpillars and follow Alice's journey down the rabbit hole.
5. Cosmic Waves?

Answer: Tomorrowland

Cosmic Waves is a fountain display in Tomorrowland. On hot days guests are allowed to run through it. However, you may not ride any attractions wet.
6. Sailing Ship Columbia?

Answer: Frontierland

The Columbia only runs Saturdays as of December 2001, maybe one day it will run more often?
7. Disneyland calls all of its entertainment options attractions, however there is one named as a 'ride', can you name it?

Answer: Mr. Toad's Wild Ride

Mr. Toad's Wild 'Ride' of course, is technically the only 'ride' in Disneyland.
8. Horse Drawn Street Cars?

Answer: Main Street USA

The Horse Drawn Street Cars take guests for a jolly journey up and down Main Street USA.
9. Pirates of the Caribbean?

Answer: New Orleans Square

Pirates of the Caribbean joins the Haunted Mansion, Disneyland Railroad, and Disney Gallery as the only four attractions located in New Orleans Square.
10. Disneyland Monorail?

Answer: Tomorrowland

The Disneyland Monorail began operation in 1959, and is now operating on its 5th generation of monorail trains, the Mark V.
11. Tom Sawyer Island?

Answer: Frontierland

Contrary to popular belief, the rafts are not actually connected to any tracks, and are steered entirely by the cast members.
12. Main Street Cinema?

Answer: Main Street USA

This one is a gimme, it's called the Main Street Cinema for a reason. Just in case you're wondering what it is, it is an old movie theater featuring the very first Mickey Mouse cartoons, including 'Steamboat Willie'.
13. Enchanted Tiki Room?

Answer: Adventureland

'In the tiki tiki tiki tiki tiki room'....you know the song if you've been in there.
14. Davy Crockett's Explorer Canoes?

Answer: Critter Country

Surprisingly, this attraction is listed as belonging to Critter Country.
15. Tarzan's Treehouse (formally the Swiss Family Robinson Treehouse)?

Answer: Adventureland

Tarzan's Treehouse is near New Orleans, but still belongs to Adventureland.
16. Autopia?

Answer: Tomorrowland

At the Autopia, you can drive the highways of tomorrow.
17. Omnibus?

Answer: Main Street USA

The green Omnibus has been a fixture on Main Street for years. however, many people don't know it as an attraction.
18. Mad Tea Party?

Answer: Fantasyland

If you like getting dizzy, then the Mad Tea Party is the place for you.
19. The Matterhorn?

Answer: Fantasyland

The Matterhorn is located right next to Tomorrowland, but it remains a part of Fantasyland.
20. 'Honey, I Shrunk the Audience'?

Answer: Tomorrowland

This attraction replaced Captain EO in Tomorrowland.
21. Teddi Barra's Swingin' Arcade?

Answer: Critter Country

For those of you saying, 'huh?' just grab a map, this arcade is located next to Splash Mountain in Critter Country.
22. Dumbo, the Flying Elephant?

Answer: Fantasyland

His ears are just big enough for take off.
23. Roger Rabbit's Car Toon Spin?

Answer: Mickey's Toontown

Another ride for those of you that like to get dizzy.
24. Before being retired in 1998, what land was the Submarine Voyage located in?

Answer: Tomorrowland

9-8-98, or September 8th, 1998, the submarines were retired to hopefully make way for a more 'futuristic' water based attraction in Tomorrowland. However, you can now find "Finding Nemo" ride there.
25. Before being retired in 2001, what land was the Country Bear Jamboree located in?

Answer: Critter Country

We will all miss the country bears. However, word is that a Winnie-The-Pooh attraction is on the way in the old Country Bears location.
Source: Author Comedian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us