FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland
Quiz about Disneyland

The Ultimate Disneyland Quiz | Coasters & Theme Parks


This quiz is all about Disneyland. It probably will not be challenging if you've been there. But good luck anyway!

A multiple-choice quiz by sweeze108. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
sweeze108
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,341
Updated
Jun 12 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4005
Last 3 plays: shvdotr (9/10), Guest 1 (9/10), moonraker2 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. If you go on my ride, you can sit in a car with each of my little friends'names on it. What ride is this? Hint


Question 2 of 10
2. If you're feeling rather goofy and want to jump around, what house should you visit? Hint


Question 3 of 10
3. If you want to make your day a "zippidi doo dah" day, you may want to go on this ride. Hint


Question 4 of 10
4. If you hear, "Yo ho, yo ho, a pirate's life for me" What region of Disneyland are you in? Hint


Question 5 of 10
5. If you hear "Snakes, you guys are on your own." What ride are you on? Hint


Question 6 of 10
6. Cars love it here. What attraction is this? Hint


Question 7 of 10
7. What ride is this said on: "...'Cuz this here is the wildest ride in the wilderness"? Hint


Question 8 of 10
8. What city is Disneyland in? Hint


Question 9 of 10
9. If you want to do lots of shopping, where would you go? Hint


Question 10 of 10
10. If you feel like "its a small world," what land/region are you in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : shvdotr: 9/10
Jun 20 2024 : Guest 1: 9/10
Jun 16 2024 : moonraker2: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 124: 8/10
Jun 08 2024 : Guest 116: 10/10
Jun 06 2024 : daveguth: 10/10
May 21 2024 : Guest 136: 10/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 9/10
Apr 27 2024 : sw11: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you go on my ride, you can sit in a car with each of my little friends'names on it. What ride is this?

Answer: Snow White's Scary Adventures

This ride is located in Fantasyland next to Pinocchio's Daring Journey. While on this ride, I advise you to beware of poison apples.
2. If you're feeling rather goofy and want to jump around, what house should you visit?

Answer: Goofy's

For those of you who don't know, Goofy's house in Toontown is a giant jump house. Sadly, you have to be less than 52" (132 cm) to jump.
3. If you want to make your day a "zippidi doo dah" day, you may want to go on this ride.

Answer: Splash Mountain

This ride is very fun. However, the downside of it is that its wait is usually extremely long. I advise everyone to get a fastpass for this ride right when you enter the park.
4. If you hear, "Yo ho, yo ho, a pirate's life for me" What region of Disneyland are you in?

Answer: New Orleans Square

"Yo ho, yo ho..." is the song played on the ride Pirates of the Caribbean. Did you know that there are movies coming out (as of Feb. 2003) about Pirates of the Caribbean and The Haunted Mansion?
5. If you hear "Snakes, you guys are on your own." What ride are you on?

Answer: Indiana Jones

Throughout the ride, Indiana Jones talks to you and this statement is said right before a large snake hisses at you.
6. Cars love it here. What attraction is this?

Answer: Autopia

"Car Park" is a little park that you drive through while on this ride. This ride is great for kids because they can drive and receive a "driver's license".
7. What ride is this said on: "...'Cuz this here is the wildest ride in the wilderness"?

Answer: Big Thunder Mountain Railroad

Big Thunder Mountain Railroad is a fast and wild rollar coaster located in Frontierland. It is really cool if you go on this ride while the fireworks are going, because you can see them while you are zooming around.
8. What city is Disneyland in?

Answer: Anaheim, CA

Knott's Berry Farm is in Buena Park, not Disneyland. Walt Disney World is in Orlando, FL.
9. If you want to do lots of shopping, where would you go?

Answer: Main Street, U.S.A.

Main Street, U.S.A. is the only actual place out of these choices. There's no Downtown Disneyland, its Downtown Disney. Both Shopping Central and Main Street, Disneyland do not exsit.
10. If you feel like "its a small world," what land/region are you in?

Answer: Fantasyland

The ride "its a small world" is a must. At Christmas time they decorate it up so you can see Christmas in different cultures. The only downside to this ride is that the song will be stuck in your head for 3 hours.....
Source: Author sweeze108

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us