FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland
Quiz about Disneyland

10 Disneyland Questions | Coasters & Theme Parks Trivia Quiz


A quiz about 'The Happiest Place On Earth', Disneyland!

A multiple-choice quiz by CricketGirl88. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3803
Last 3 plays: daveguth (10/10), Linda_Arizona (6/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the restaurant inside of Pirates of the Caribbean ride?

Answer: (two words)
Question 2 of 10
2. Which is NOT a land in Disneyland? Hint


Question 3 of 10
3. What land is Splash Mountain located in? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the Snow White ride? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the treehouse before it became Tarzan's Treehouse?

Answer: (Three Words)
Question 6 of 10
6. In Mickey's Toontown, what can you do in Mickey's house that you cannot do in Minnie's? Hint


Question 7 of 10
7. Before it was 'Honey, I Shrunk The Audience', what was in the 3-D theature?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. What is so unique about Space Mountain? Hint


Question 9 of 10
9. What land is the 'Matterhorn Bobsleds' considered to be in? Hint


Question 10 of 10
10. Who comes down from the top of the Matterhorn during the fireworks? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : daveguth: 10/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 6/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the restaurant inside of Pirates of the Caribbean ride?

Answer: Blue Bayou

An extraordinary dining experience awaits you in the cool dark of the bayou, where perpetual moonlight gently calms the soul and boats from the Pirates of the Caribbean quietly drift by.
2. Which is NOT a land in Disneyland?

Answer: Galaxyland

It's Tomorrowland...not Galaxy Land!
3. What land is Splash Mountain located in?

Answer: Critter Country

Br'er Rabbit and his 'Song of the South' pals call Critter Country home - but you're welcome, too. Come on in, enjoy the calming sounds of nature, sip a tasty beverage along the peaceful riverbanks and experience a downright spectacular mountain ride that gives a whole new meaning to the word 'wildlife'!
4. What is the name of the Snow White ride?

Answer: Snow White's Scary Adventures

Experience the adventure of Walt Disney's first full-length animated film, as the Evil Queen transforms into a grizzled old woman to tempt Snow White with the poison apple, and Snow White's seven little friends set out to help save her.
5. What was the name of the treehouse before it became Tarzan's Treehouse?

Answer: Swiss Family Treehouse

Go ape over this climb-through adventure as you explore your way across the suspension bridge and around Tarzan's home. Kids can monkey around in an interactive play area filled with shipwreck toys.
6. In Mickey's Toontown, what can you do in Mickey's house that you cannot do in Minnie's?

Answer: Meet Mickey Mouse

At going through all of his house, you get to go into his dressing room and take pictures with Mickey or get his autograph! Some times even Minnie will be outside of her house.
7. Before it was 'Honey, I Shrunk The Audience', what was in the 3-D theature?

Answer: Captain EO

Wayne Szalinski has just arrived to accept his Inventor of the Year Award, when his newest creation goes awry ... and you're caught in the middle! It's a totally 3-D adventure you'll experience from head to toe. Rick Moranis reprises his role from the original hit movie, "Honey, I Shrunk the Kids", and in this episode he's truly larger than life!
8. What is so unique about Space Mountain?

Answer: It is in the dark

Quite possibly the most fantastic roller coaster ever built, Space Mountain takes you on a daring, high-speed trek through space, accompanied by a sci-fi soundtrack that makes the action even more mind-blowing!
9. What land is the 'Matterhorn Bobsleds' considered to be in?

Answer: Fantasyland

Ascend the icy slopes of Matterhorn mountain, then get ready for a breathtaking race to the bottom! Oh, did we mention that the Abominable Snowman has been particularly hungry lately?
10. Who comes down from the top of the Matterhorn during the fireworks?

Answer: Tinker Bell

Every night during the fireworks, if you look close enough, you'll see Tinker Bell fly through the sky from the top of Matterhorn Mountain.
Source: Author CricketGirl88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us