FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Fun
Quiz about Disneyland Fun

Disneyland Fun Trivia Quiz


Do you know a lot about Disneyland? Well now you will find out.

A multiple-choice quiz by Andy Nelson. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Andy Nelson
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,485
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2111
Last 3 plays: Guest 47 (2/10), Guest 47 (8/10), daveguth (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. How far is Disneyland from Los Angeles? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original construction cost of Disneyland? Hint


Question 3 of 10
3. Does the drawbridge on the castle really work?


Question 4 of 10
4. How tall is the Sleeping Beauty Castle? Hint


Question 5 of 10
5. On what ride are the guests suspended from the top? Hint


Question 6 of 10
6. How many teacups are there on the Mad Tea Party? Hint


Question 7 of 10
7. How high is Disneyland above sea level? Hint


Question 8 of 10
8. Disneyland's first audio-animatronic attraction was _____________. Hint


Question 9 of 10
9. Who played the voice of Abraham Lincoln in "Great Moments With Mr Lincoln"? Hint


Question 10 of 10
10. What is the tallest structure at Disneyland? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 47: 2/10
Jun 13 2024 : Guest 47: 8/10
Jun 07 2024 : daveguth: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 96: 1/10
May 30 2024 : Guest 68: 4/10
May 09 2024 : Guest 65: 2/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 8/10
May 01 2024 : Guest 99: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How far is Disneyland from Los Angeles?

Answer: About 35 miles southeast of Los Angeles

It is so close to Los Angeles that many celebrities go there often.
2. What was the original construction cost of Disneyland?

Answer: $17 million

This is what Splash Mountain cost all by itself built nearly 35 years later.
3. Does the drawbridge on the castle really work?

Answer: Yes

The drawbridge does really work. It has been raised and lowered twice. First, when Fantasyland was new in 1955. Then it was lowered to allow the excited youngsters to run in during the televised Grand Opening of Disneyland. The second opening was after the complete rehab of Fantasyland in 1983, when the land was again "opened" via the drawbridge and rededicated.
4. How tall is the Sleeping Beauty Castle?

Answer: 77 feet

The height of Sleeping Beauty's case is only 77 feet above the moat, but does look taller through forced perspective. This technique is also used on the Matterhorn nearby, and all the buildings on Main Street.
5. On what ride are the guests suspended from the top?

Answer: Peter Pan's Flight

Since the closing of the Skyway between Tomorrowland and Fantasyland, there is only one attraction at Disneyland where the guests are suspended, rather than riding on or in their transportation.
6. How many teacups are there on the Mad Tea Party?

Answer: 18

There are 18 tea cups in which you can ride on the Mad Tea Party attraction.
7. How high is Disneyland above sea level?

Answer: 138 feet

According to the sign on the Disneyland Railroad Train Station, the elevation of Disneyland is 138 feet above sea level.
8. Disneyland's first audio-animatronic attraction was _____________.

Answer: The Enchanted Tiki Room

Disney Legend Wally Boag, the original Pecos Bill and creator of the Golden Horseshoe Revue, appeared throughout the park. He provided the voice for Jose the Parrot in the Tiki Room (Thurl Ravenscroft, of Haunted Mansion fame, provided the voice for Fritz and Michael's voice was provided by Fulton Burley, another Horseshoe Alumnus), and his creativity helped many other shows and attractions.

A few years ago, he received his own window on Main Street.
9. Who played the voice of Abraham Lincoln in "Great Moments With Mr Lincoln"?

Answer: Royal Dano

A very talented character actor named Royal Dano gave voice to Mr. Lincoln well before he appeared at the New York 1964 world's Fair. Born in New York City in 1922, he went on to play roles in literally hundreds of movies and television programs, usually as anything but the lead character, and frequently as a quirky old gent in many westerns.

He died of a heart attack after a serious automobile accident in 1994 at the age of 71.
10. What is the tallest structure at Disneyland?

Answer: Space Mountain

Space Mountain is 173 feet tall. As such, it is presently the highest structure in Disneyland (to the tip of the main spire). The Matterhorn, on the other hand, is only 143 feet tall, a loser by 30 feet. Sleeping Beauty's castle is a paltry 77 feet tall. Some of the building is underground.
Source: Author Andy Nelson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us