FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lets Stroll Through Disneyland
Quiz about Lets Stroll Through Disneyland

Let's Stroll Through Disneyland Quiz


This quiz will test your knowledge of the greatest theme park ever built, Disneyland. We will start at the main gate and work our way around and you have to identify what landmarks you see along your walk.

A multiple-choice quiz by Comedian. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Comedian
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,189
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
8286
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: boxjaw (15/25), Guest 116 (24/25), Guest 23 (12/25).
- -
Question 1 of 25
1. You enter the main gates of Disneyland, after you get past the ticket takers what is the first attraction you will see? Hint


Question 2 of 25
2. You decide to head to the left hand side, through the west tunnel under the train station. There is a prominent building on the left hand side where you may get information, what is the building known as? Hint


Question 3 of 25
3. You continue down Main Street, USA, and you notice a huge store known as the ________ on the left hand side. Hint


Question 4 of 25
4. At the end of Main Street you take a right towards Tomorrowland, there is a cafe known as the Plaza Inn. At the base of the lightposts at the Plaza Inn there are what? Hint


Question 5 of 25
5. At the entrance to Tomorrowland, you notice an attraction, it has rockets attached that go around and around, what is it known as? Hint


Question 6 of 25
6. Well, it's now 11:00 AM and suddenly you hear the theme music from, 'The Rocketeer,' begin coming out of what appears to be multiple satellite dishes revolving around and around in the middle of Tomorrowland, what is this peculiar object known as? Hint


Question 7 of 25
7. You head all the way into Tomorrowland, near the fountain display known as Cosmic Waves, and you see the fastest moving building at Disneyland. What is the name of this building? Hint


Question 8 of 25
8. You take a left in front of the revolving building, and you see little motorized cars, sponsored by Chevron, moving around on a track, these aren't the bumper cars though, it is the _______. Hint


Question 9 of 25
9. You say goodbye to the little cars and head past the monorail station towards a huge white mountain known as the __________. Hint


Question 10 of 25
10. Once past the huge white mountain you take a slight left and head up a street towards what appears to be a huge pink wall, that sounds like a clock. This attraction lies at the beginning, (or sometimes end) of the parade route and is known as what? Hint


Question 11 of 25
11. Taking a left past the pink wall you head under some train tracks into a wacky little land where you can actually go to Minnie's house. What is the name of this part of Disneyland? Hint


Question 12 of 25
12. As you're heading into Toontown, the only attraction to the right is what? Hint


Question 13 of 25
13. Well, after having your fill of the wacky little land, you head out and on the right hand side on your way out there is a theater known as? Hint


Question 14 of 25
14. You continue down past the theater and see a ways up on your right hand side a huge whale that swallows little boats as they pass under, what attraction contains this whale? Hint


Question 15 of 25
15. You take a right at the whale and head past the Mad Hatter's Tea Party, you see Dumbo on the right and what revolving attraction on the left? Hint


Question 16 of 25
16. You take a left around the revolving attraction, and head past Pinocchio and Snow White's respective attractions, you head onto the drawbridge of what famous castle? Hint


Question 17 of 25
17. Once off the drawbridge you take a right and head towards what appears to be a log fort, but is actually the entrance to what land? Hint


Question 18 of 25
18. Once inside the log fort you continue on a ways and notice a huge white boat parked in front of you, known as what? Hint


Question 19 of 25
19. You decide to take a left after seeing the white boat and see a bridge, underneath the bridge is the entrance to what attraction? Hint


Question 20 of 25
20. You decide to go right, but if you were to go left you would see a land which contains Aladdin's Oasis, and the Jungle Cruise, which land is this? Hint


Question 21 of 25
21. So you take your right at the bridge after all and on the left you see a classy restaurant where you can eat in the dark, and feel like you're in Louisiana, what restaurant is this? Hint


Question 22 of 25
22. Continuing on past the restaurant you keep the Rivers Of America on your right, and see a foreboding green house in front of you known as what? Hint


Question 23 of 25
23. You hurry past the foreboding green house and notice people plummeting into a briar patch, and getting wet while doing it on what attraction? Hint


Question 24 of 25
24. You decide you're getting hungry so you make a U-turn and head back into New Orleans where you see a restaurant known as what on the right hand side? Hint


Question 25 of 25
25. Whew, you finally finished exploring all of Disneyland so you go to the right of the restaurant and at what attraction's station do you wait to be carried back to Main Street? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : boxjaw: 15/25
Jun 08 2024 : Guest 116: 24/25
Jun 07 2024 : Guest 23: 12/25
Jun 06 2024 : daveguth: 22/25
Jun 05 2024 : Guest 216: 22/25
Jun 03 2024 : Guest 76: 24/25
May 30 2024 : Guest 68: 23/25
May 29 2024 : Guest 204: 19/25
May 28 2024 : irishchic5: 24/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You enter the main gates of Disneyland, after you get past the ticket takers what is the first attraction you will see?

Answer: Disneyland Railroad

The Main Street Train Station has been with Disneyland since its opening in 1955, and is the first attraction to greet guests as they enter the park.
2. You decide to head to the left hand side, through the west tunnel under the train station. There is a prominent building on the left hand side where you may get information, what is the building known as?

Answer: City Hall

City Hall contains the guest relations department where guests may meet up with lost members of their group and obtain information on the days happenings.
3. You continue down Main Street, USA, and you notice a huge store known as the ________ on the left hand side.

Answer: Emporium

The Emporium always remains open an additional hour after park closing, so everyone is able to buy more stuff!
4. At the end of Main Street you take a right towards Tomorrowland, there is a cafe known as the Plaza Inn. At the base of the lightposts at the Plaza Inn there are what?

Answer: Lions

That's right, if you look closely next time you choose to visit Disneyland, the lightposts have finely crafted lions at their base.
5. At the entrance to Tomorrowland, you notice an attraction, it has rockets attached that go around and around, what is it known as?

Answer: Astro Orbiter

The Astro Orbiter allows children to experience flight, and move their rocket up and down while going around.
6. Well, it's now 11:00 AM and suddenly you hear the theme music from, 'The Rocketeer,' begin coming out of what appears to be multiple satellite dishes revolving around and around in the middle of Tomorrowland, what is this peculiar object known as?

Answer: The Observatron

Every fifteen minutes in Tomorrowland, the Observatron comes alive in an orchestrated symphony of music and motion.
7. You head all the way into Tomorrowland, near the fountain display known as Cosmic Waves, and you see the fastest moving building at Disneyland. What is the name of this building?

Answer: Innoventions

That's right, at 1 mph Innoventions is the fastest, and only, moving building at Disneyland.
8. You take a left in front of the revolving building, and you see little motorized cars, sponsored by Chevron, moving around on a track, these aren't the bumper cars though, it is the _______.

Answer: Autopia

The Autopia recently underwent its 5th makeover, and has been with Disneyland ever since park opening in 1955.
9. You say goodbye to the little cars and head past the monorail station towards a huge white mountain known as the __________.

Answer: Matterhorn

The Matterhorn allows you to get up close and personal with the Abominable Snowman.
10. Once past the huge white mountain you take a slight left and head up a street towards what appears to be a huge pink wall, that sounds like a clock. This attraction lies at the beginning, (or sometimes end) of the parade route and is known as what?

Answer: Small World

Small World is predominately pink and you can always hear a constant, 'tick tock,' coming from the revolving clock face.
11. Taking a left past the pink wall you head under some train tracks into a wacky little land where you can actually go to Minnie's house. What is the name of this part of Disneyland?

Answer: Mickey's Toontown

Mickey's Toontown is one of the recent additions to the park, and lies behind Small World.
12. As you're heading into Toontown, the only attraction to the right is what?

Answer: Roger Rabbit's Car Toon Spin

Roger Rabbit's Car Toon Spin, spins drivers through Roger Rabbit's world.
13. Well, after having your fill of the wacky little land, you head out and on the right hand side on your way out there is a theater known as?

Answer: Fantasyland Theater

Fantasyland Theater has been host to many different acts over the years, and as of December 2001, the most recent was known as Animazement.
14. You continue down past the theater and see a ways up on your right hand side a huge whale that swallows little boats as they pass under, what attraction contains this whale?

Answer: Storybook Land

This huge whale is Monstro, however, he sneezes so hard he blows you right out his rear into Storybook Land.
15. You take a right at the whale and head past the Mad Hatter's Tea Party, you see Dumbo on the right and what revolving attraction on the left?

Answer: Carousel

The Carousel lies right next to Dumbo and at this point in your walkthrough, you were right between them.
16. You take a left around the revolving attraction, and head past Pinocchio and Snow White's respective attractions, you head onto the drawbridge of what famous castle?

Answer: Sleeping Beauty's Castle

Sleeping Beauty's Castle is at Disneyland, and Cinderella's is at Disneyworld.
17. Once off the drawbridge you take a right and head towards what appears to be a log fort, but is actually the entrance to what land?

Answer: Frontierland

Frontierland pays homage to the old west.
18. Once inside the log fort you continue on a ways and notice a huge white boat parked in front of you, known as what?

Answer: The Mark Twain

The Mark Twain is white, and the Columbia is brown.
19. You decide to take a left after seeing the white boat and see a bridge, underneath the bridge is the entrance to what attraction?

Answer: Pirates Of The Caribbean

20. You decide to go right, but if you were to go left you would see a land which contains Aladdin's Oasis, and the Jungle Cruise, which land is this?

Answer: Adventureland

Adventureland contains the adventurous ride Indiana Jones.
21. So you take your right at the bridge after all and on the left you see a classy restaurant where you can eat in the dark, and feel like you're in Louisiana, what restaurant is this?

Answer: Blue Bayou

The Blue Bayou is one of the classiest restaurants in the park, and you can watch Pirates Of The Caribbean as guests are dispatched from the loading platforms.
22. Continuing on past the restaurant you keep the Rivers Of America on your right, and see a foreboding green house in front of you known as what?

Answer: The Haunted Mansion

The Haunted Mansion is host to 999 ghosts!
23. You hurry past the foreboding green house and notice people plummeting into a briar patch, and getting wet while doing it on what attraction?

Answer: Splash Mountain

Splash Mountain lets you meet your friends from the Disney movie, 'Song of the South,' like Brer Fox and Brer Rabbit.
24. You decide you're getting hungry so you make a U-turn and head back into New Orleans where you see a restaurant known as what on the right hand side?

Answer: The French Market

25. Whew, you finally finished exploring all of Disneyland so you go to the right of the restaurant and at what attraction's station do you wait to be carried back to Main Street?

Answer: Disney Railroad

Well, thanks for walking through Disneyland with me I hope you had as much fun as I did!
Source: Author Comedian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us