FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Miss Disneyland
Quiz about I Miss Disneyland

I Miss Disneyland Trivia Quiz


I've been to Disneyland so many times, years ago. I really miss the good times I had. I'm trying to remember some of the rides that I rode and things that I saw. Can you help me remember these?

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
linkan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,706
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4549
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: TurkishLizzy (5/10), Guest 99 (7/10), Linda_Arizona (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Sometimes we stayed down the street and sometimes we stayed at the Disneyland Hotel. We'd hop in the car and drive to the entrance of the park. What did the sign say at the entrance of Disneyland previously? Hint


Question 2 of 10
2. I'm going to run in that gate and ride that big roller coaster that goes around a mountain and goes through the mountain. This roller coaster is in Fantasyland. Do you remember the name of that ride? Hint


Question 3 of 10
3. The pretty ladies would sit and tell stories during this boat ride that takes you into Monstro the whale. What charming little ride is this? Hint


Question 4 of 10
4. I love Disney posters. You could get some really good posters at this store in Disney. They had the best art collection, in my opinion. What was the name of this store and art exhibit? Hint


Question 5 of 10
5. This ride is one of the funniest rides that I remember in Disneyland. You could hop in this car that spun around. Not the Tea Cups, this was a ride in ToonTown. It was so much fun. Jessica Rabbit, do you know the name of this ride? Hint


Question 6 of 10
6. Another fun ride is "Indiana Jones Adventure". You hop in a jeep and explore. It's a great ride. You get to see rats, darts and yes, even snakes. Did Indiana Jones like snakes?


Question 7 of 10
7. After spending the whole day riding rides. I enjoyed going to have a light dinner at the restaurant overlooking the Pirates of the Caribbean ride. What is the name of that restaurant? Hint


Question 8 of 10
8. Every time we would go to Disneyland, we would try pulling the sword out of the stone. We never got selected to attempt this with Merlin, but each time we would stand there and wait with eyes wide open to see if we would be picked. Could a big strong man pull the sword out of the stone?


Question 9 of 10
9. I was one of the lucky people to look into the Time Castle back on July 17, 1995. This time the castle will be opened again in what year? Hint


Question 10 of 10
10. I've heard that there was a new park now at Disneyland Resort. I can't wait to get out there and visit this new park. What is the name of this newer park? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : TurkishLizzy: 5/10
May 08 2024 : Guest 99: 7/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 8/10
Apr 30 2024 : Guest 66: 8/10
Apr 16 2024 : chianti59: 6/10
Apr 16 2024 : Guest 192: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 208: 7/10
Mar 23 2024 : Edzell_Blue: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sometimes we stayed down the street and sometimes we stayed at the Disneyland Hotel. We'd hop in the car and drive to the entrance of the park. What did the sign say at the entrance of Disneyland previously?

Answer: Happiest Place on Earth

Of all the places we stayed at, the Disneyland Hotel was the best. You could walk around the grounds at nighttime. It was so pretty, they have a nice little lake and little walkways. They had special shows for parents and children too.
2. I'm going to run in that gate and ride that big roller coaster that goes around a mountain and goes through the mountain. This roller coaster is in Fantasyland. Do you remember the name of that ride?

Answer: Matterhorn Bobsleds

You can catch a glimpse of this ride in the movie "That Thing You Do" with Ethan Embry. He's riding this roller coaster when he was supposed to be recording at the studio.
3. The pretty ladies would sit and tell stories during this boat ride that takes you into Monstro the whale. What charming little ride is this?

Answer: Storybook Land Canal Boats

This is one of the most peaceful rides in Disneyland. You won't find much of a line during the summertime. I liked the vegetable garden myself.
4. I love Disney posters. You could get some really good posters at this store in Disney. They had the best art collection, in my opinion. What was the name of this store and art exhibit?

Answer: The Disney Gallery

You can walk around the gallery and enjoy the pictures and sketches. You can even purchase some of the items in this store. I liked to buy the posters and bring them home and frame them in much cheaper frames.
5. This ride is one of the funniest rides that I remember in Disneyland. You could hop in this car that spun around. Not the Tea Cups, this was a ride in ToonTown. It was so much fun. Jessica Rabbit, do you know the name of this ride?

Answer: Roger Rabbits Car Toon Spin

During this ride, you can spin your car round and round, like the teacups. I think you enjoy spinning so much that you sort of forget about looking around the ride. It was a blast.
6. Another fun ride is "Indiana Jones Adventure". You hop in a jeep and explore. It's a great ride. You get to see rats, darts and yes, even snakes. Did Indiana Jones like snakes?

Answer: No

In all of his movies, Indiana Jones was a little disgusted over snakes. Not his favorite, that's for sure. In the first movie, "Raiders of the Lost Ark" he said, "I hate snakes!" He definitely got his share of snakes in that movie.
7. After spending the whole day riding rides. I enjoyed going to have a light dinner at the restaurant overlooking the Pirates of the Caribbean ride. What is the name of that restaurant?

Answer: Blue Bayou Restaurant

This was such a pretty restaurant. The lights are dimmed, you had stars glittering overhead. Sitting by the calm peaceful water, with the boats passing you by. The food wasn't bad either.
8. Every time we would go to Disneyland, we would try pulling the sword out of the stone. We never got selected to attempt this with Merlin, but each time we would stand there and wait with eyes wide open to see if we would be picked. Could a big strong man pull the sword out of the stone?

Answer: No

Only children could accomplish this feat, if you were lucky enough to be selected that is. Merlin would select both a big strong man and a young child to attempt this. But I never saw a man pull out the sword out, only the child could do this. At that time, the child would be king for the moment, complete with robe and crown. It's a cute ceremony.
9. I was one of the lucky people to look into the Time Castle back on July 17, 1995. This time the castle will be opened again in what year?

Answer: 2035

This is probably the best day in the world to go to Disneyland. We had so much fun. They had special events happening that day. There was free birthday cake all throughout the park that day also. You didn't have to buy any food since you could just pick up a piece of cake, the calories were free too.
10. I've heard that there was a new park now at Disneyland Resort. I can't wait to get out there and visit this new park. What is the name of this newer park?

Answer: Disney California Adventure

Disney California Adventure opened in year 2001. I can't wait to get over there. It looks like it's so much fun. I have been to Disney World and some of the same rides are here in California now too. The cute 3D movie "It's a Bug's Life" and "Muppet Vision 3D" also are part of the park. Look out California, I'm coming back after writing this quiz!
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us