FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Park
Quiz about Disneyland Park

How much do you know about Disneyland Park? | Quiz


This is my first quiz. Just try to have fun.

A multiple-choice quiz by 228. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
228
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,784
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2975
Last 3 plays: Guest 99 (9/10), Linda_Arizona (7/10), Guest 73 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. I was created in 1969. Find me in New Orleans Square. I am home to 999 ghosts. What attraction am I?

Answer: (Two words, "The _______ _____")
Question 2 of 10
2. The names above the shop windows belong to real people.


Question 3 of 10
3. In Peter Pan's Flight, what do the guests sit in? Hint


Question 4 of 10
4. The ride, Pirates of the Caribbean was redesigned a few years ago because of complaints from some guests. Pick which statement below represents the feeling of these guests. Hint


Question 5 of 10
5. The first audio animatronic characters appeared in which of these attractions: Hint


Question 6 of 10
6. Fill in the blank in the following statement by Walt Disney. "Disneyland will never be completed as long as there is __________ left in the world." Hint


Question 7 of 10
7. Star Tours is made with the creative genius of whom? Hint


Question 8 of 10
8. When you stand outside Snow White's Scary Adventures, you see the curtains in the the window open. Snow White looks out at you.


Question 9 of 10
9. On the Astro Orbiter you can see symbols of the nine planets.


Question 10 of 10
10. What is baking in Minnie's kitchen in Toontown? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 99: 9/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 7/10
Apr 30 2024 : Guest 73: 3/10
Apr 18 2024 : Guest 192: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was created in 1969. Find me in New Orleans Square. I am home to 999 ghosts. What attraction am I?

Answer: The Haunted Mansion

The organ in the ballroom was used by Captain Nemo in "20,000 Leagues Under the Sea". It took about 10 years of developing before it opened.
2. The names above the shop windows belong to real people.

Answer: True

Elias Disney is one of the names. It is on the window of the Emporium.
3. In Peter Pan's Flight, what do the guests sit in?

Answer: Pirate Ship

The passengers ride in brightly colored pirate galleons. This ride is remarkable for its use of fiber-optics.
4. The ride, Pirates of the Caribbean was redesigned a few years ago because of complaints from some guests. Pick which statement below represents the feeling of these guests.

Answer: Some guests felt the pirates should not chase women.

A few years ago, there was pressure from some Disney guests and other groups to remodel the ride to take away any impression that the pirates were chasing or accosting women. Now the ride makes it seem as if the pirates are mostly interested in chasing food.
5. The first audio animatronic characters appeared in which of these attractions:

Answer: The Enchanted Tiki Room

Three-dimensional animated figures were introduced to Disneyland in 1963 with the opening of the Enchanted Tiki Room.
6. Fill in the blank in the following statement by Walt Disney. "Disneyland will never be completed as long as there is __________ left in the world."

Answer: Imagination

What more can be said? Walt Disney's commitment to imagination is a wonder that will never die.
7. Star Tours is made with the creative genius of whom?

Answer: George Lucas

The input of George Lucas of "Star Wars" fame makes this a truly dazzling journey into the unknown.
8. When you stand outside Snow White's Scary Adventures, you see the curtains in the the window open. Snow White looks out at you.

Answer: False

It is indeed the Evil Queen who is staring at you. Every few minutes she appears and disappears, and if you touch the golden apple, you will hear her evil laugh.
9. On the Astro Orbiter you can see symbols of the nine planets.

Answer: True

The Astro Orbiter stands at the entrance to Tomorrowland and never seems to lose its timeliness.
10. What is baking in Minnie's kitchen in Toontown?

Answer: A cake for Mickey

Minnie's kitchen has dishes washing in the dishwasher and a cake baking in the oven.
Source: Author 228

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Let's Stroll Through Disneyland Average
2. Ride Locations at Disneyland Average
3. Disneyland Attraction Locations Average
4. I Miss Disneyland Average
5. Disneyland Average
6. Disneyland: Fact or Fiction? Average
7. Disneyland Average
8. Disneyland Lovers Average
9. Disneyland 101 Average
10. Disneyland Lovers 4 Difficult
11. Disneyland Average
12. More Disneyland Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us