FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Lovers 4
Quiz about Disneyland Lovers 4

Disneyland Lovers 4 Trivia Quiz


Once again I have come to stump you all on a Disneyland quiz. I hope you do well on this quiz. I am the Disneyland Queen! Good luck my friend.

A multiple-choice quiz by Disneylover. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Disneylover
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,333
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3877
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: daveguth (7/10), Guest 68 (4/10), Linda_Arizona (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What attraction is this line from: 'Aye, but we're loved by our mommies and dads'? Hint


Question 2 of 10
2. What are the names of the two ships in Rivers of America? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Matterhorn Bobsleds open? Hint


Question 4 of 10
4. How many bears were there in the Country Bear Jamboree? Hint


Question 5 of 10
5. When did the Nightmare Before Christmas Haunted Mansion Holiday open to the public? Hint


Question 6 of 10
6. The cannons on Town Square in Main Street, USA were actual cannons used by whom? Hint


Question 7 of 10
7. During what years was Critter Country known as Bear Country? Hint


Question 8 of 10
8. The old Indian Village was located in the present site of what land? Hint


Question 9 of 10
9. Disneydendron Eximus is the species name for what attraction? Hint


Question 10 of 10
10. What did Walt say? "I only hope that we don't lose sight of one thing - that it was all started by a ________."

Answer: (One word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : daveguth: 7/10
May 30 2024 : Guest 68: 4/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What attraction is this line from: 'Aye, but we're loved by our mommies and dads'?

Answer: Pirates of the Carribean

It is part of the song 'Yo Ho, Yo Ho, A Pirate's Life For Me.'
2. What are the names of the two ships in Rivers of America?

Answer: Columbia and Mark Twain

When one is working the other ship sits in Fowler's Harbor.
3. In what year did Matterhorn Bobsleds open?

Answer: 1959

Richard Nixon was one of the first few occupants to ride this attraction.
4. How many bears were there in the Country Bear Jamboree?

Answer: 18

This show has now become a Winnie the Pooh Bear site.
5. When did the Nightmare Before Christmas Haunted Mansion Holiday open to the public?

Answer: October 5, 2001

I happened to attend this on its first day and it rocks. Tim Burton is a genius.
6. The cannons on Town Square in Main Street, USA were actual cannons used by whom?

Answer: French Army

These cannons date back to the 19th Century...the 1800's.
7. During what years was Critter Country known as Bear Country?

Answer: 1972-1988

It was until Splash Mountain got closer to being fininshed in 1988-89, that they changed the name.
8. The old Indian Village was located in the present site of what land?

Answer: Critter Country

It is now on Tom Sawyer's Island.
9. Disneydendron Eximus is the species name for what attraction?

Answer: Tarzan's Treehouse

The old Swiss Family Treehouse.
10. What did Walt say? "I only hope that we don't lose sight of one thing - that it was all started by a ________."

Answer: mouse

As Grandpa Walt said it, 'It all started with a mouse.'
Source: Author Disneylover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us