FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Just Wolf This Down
Quiz about Just Wolf This Down

Just Wolf This Down Trivia Quiz


Food is not just for sustenance, it can be used to illustrate a story, or to be the story. Are you familiar with some of these foods found in various types of entertainment?

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Themes
  8. »
  9. Food and Drink in Entertainment

Author
CmdrK
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,431
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1067
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: batowers (5/10), Guest 100 (9/10), Guest 172 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. There was a boy named James who had a giant fruit; what kind of fruit was it?
Hint


Question 2 of 10
2. Watch out for that food flying around the room! Which "Flying" family might have served it to you? Hint


Question 3 of 10
3. Ah, your grandmother made some Elixir Soup. She's the best! Just where would you find this soup?
Hint


Question 4 of 10
4. "Children of the Corn" was a short story later made into a movie. Who wrote it?
Hint


Question 5 of 10
5. Where are you likely to find fried dough?
Hint


Question 6 of 10
6. "Bananas" was a movie about an oddball American who became President of a Latin American country. Who starred in it?
Hint


Question 7 of 10
7. What did Popeye become famous for eating?
Hint


Question 8 of 10
8. A 1993 movie was about a boy named Gilbert and his family. What was the family's surname?
Hint


Question 9 of 10
9. What kind of alarm clock would dispense "Incense and Peppermints"? Hint


Question 10 of 10
10. An everyday edible becomes sentient and revolts against humanity. "Attack of the Killer________" what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : batowers: 5/10
Jul 05 2024 : Guest 100: 9/10
Jun 23 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 18 2024 : Guest 51: 9/10
Jun 10 2024 : linkan: 10/10
Jun 10 2024 : clevercatz: 10/10
Jun 08 2024 : mickeyp: 9/10
Jun 06 2024 : Chavs: 7/10
Jun 04 2024 : Buddy1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There was a boy named James who had a giant fruit; what kind of fruit was it?

Answer: peach

"James and the Giant Peach" was a 1961 children's story by Roald Dahl. It was about a boy living with two cruel aunts who was given a bag of crocodile tongues and, well, read the story if you like.
2. Watch out for that food flying around the room! Which "Flying" family might have served it to you?

Answer: Burrito Brothers

One of the early country rock bands, the Flying Burrito Brothers became something of a haven for former Byrds members. Chris Hillman and Gram Parsons were the first two ex-Byrds in the group. Their first album "The Gilded Palace of Sin", though not a commercial success, is considered highly influential in the genre.
3. Ah, your grandmother made some Elixir Soup. She's the best! Just where would you find this soup?

Answer: The Legend of Zelda

Elixir Soup was a potion in the video game "The Legend of Zelda: The Wind Waker". When the hero, Link, drank some his health and magic ability were restored, and it made his sword glow, too. Very cool!
4. "Children of the Corn" was a short story later made into a movie. Who wrote it?

Answer: Stephen King

Stephen King wrote the story set in a remote Nebraska town where children believed everyone over 18 years of age should be killed. It was made into a movie in 1984.
5. Where are you likely to find fried dough?

Answer: carnivals

Made primarily from risen yeast dough, easy and inexpensive to make, fried dough is found at carnivals, fairs, amusement parks and more. Originating in Canada, versions can be found worldwide. There are many toppings associated with it, including powdered sugar, cinnamon and maple syrup. Haute cuisine? No.
6. "Bananas" was a movie about an oddball American who became President of a Latin American country. Who starred in it?

Answer: Woody Allen

Woody Allen starred in, directed and co-wrote "Bananas" which was released in 1971. The title is a pun on bananas, meaning crazy and a play on 'banana republic' meaning an unstable Central American country.
7. What did Popeye become famous for eating?

Answer: spinach

Cartoon character Popeye was a sailor whose strength was magically restored whenever he ate a container of cooked spinach. Popeye battled villains first in a comic strip, then in animated cartoons and finally in a 1980 movie.
8. A 1993 movie was about a boy named Gilbert and his family. What was the family's surname?

Answer: Grape

Johnny Depp starred as the principal character in "What's Eating Gilbert Grape". Gilbert became the man of the household after his father committed suicide, caring for his mentally handicapped younger brother and their mother, who couldn't come to terms with her husband's death. Leonardo DiCaprio was nominated for an Academy Award for "Best Supporting Actor" for his role as Arnie, the younger brother.
9. What kind of alarm clock would dispense "Incense and Peppermints"?

Answer: strawberry

The Strawberry Alarm Clock had a number one hit with "Incense and Peppermints" in 1967. Though they recorded more songs, they never again found the magic.
10. An everyday edible becomes sentient and revolts against humanity. "Attack of the Killer________" what?

Answer: tomatoes

You might be tempted to say broccoli but it was "Attack of the Killer Tomatoes" (1978). In the movie, tomatoes became sentient and attempted to take over the world. At the end of the movie, after the tomatoes were defeated, carrots emerged from the earth ready to take their turn.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us