FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steaks Whyd It Have to Be Steaks
Quiz about Steaks Whyd It Have to Be Steaks

Steaks, Why'd It Have to Be Steaks? Quiz


Or any sort of meat, that is. How well do you mean your meat in entertainment? It's amazing how many characters in entertainment have meaty names...

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Themes
  8. »
  9. Food and Drink in Entertainment

Author
salami_swami
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,911
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
924
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 100 (4/10), Guest 51 (5/10), jonnowales (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. As a child, I used to watch "Clifford the Big Red Dog". My favorite character was one of Clifford's friends, Sheriff Lewis's bulldog. What is his meaty name? Hint


Question 2 of 10
2. "Arise, Sir Loin of Beef!" Bugs Bunny utters this line in a cartoon parody from the late 1940s. What is the cartoon called? Hint


Question 3 of 10
3. Zachary Levi plays a spy in a television show that always reminds me of meat. In which of these shows does Levi play the title character? Hint


Question 4 of 10
4. Indiana Jones once met a nice little guy who always wore a cap. His name also seems to contain a cut of meat in it. Who is he? Hint


Question 5 of 10
5. Shari Lewis created a wonderful character when she introduced a little puppet to the world in the 1950s. Do you know what the puppet's name was? Hint


Question 6 of 10
6. It seems to me that basketball players often have interesting names, and this "beefy" guy is no different. This Los Angeles Laker's name always reminds me of meat. Who is he? Hint


Question 7 of 10
7. Singers oftentimes have meaty names as well. For instance, Marvin Lee Aday, who would do anything for love (but not that), has quite a delicious sounding name. Who is he better known as? Hint


Question 8 of 10
8. "Red-Haired" Shanks is the guy who gave Monkey D. Luffy his straw hat; and gave Luffy his inspiration to start his own band of pirates. What comic book and online anime has "Shanks" as a character? Hint


Question 9 of 10
9. On a certain children's television show, the title character fights ghosts; lots and lots of ghosts. One of these ghosts is the Lunch Lady, who has the ability to transform all sorts of meats to become a meat monster. What show has the meat monster? Hint


Question 10 of 10
10. Michael Stivic was a character from "All in the Family" who was frequently referred to as "Meathead". Of course, he was not the only character named "Meathead" on television. In fact, there was also a mangy alley cat named Meathead on which of these cartoons? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 100: 4/10
Jun 18 2024 : Guest 51: 5/10
Jun 17 2024 : jonnowales: 6/10
Jun 15 2024 : Winegirl718: 7/10
Jun 01 2024 : NalaMarie: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As a child, I used to watch "Clifford the Big Red Dog". My favorite character was one of Clifford's friends, Sheriff Lewis's bulldog. What is his meaty name?

Answer: T-Bone

T-Bone is a yellow bulldog with orange spots, and hangs out with Clifford and Chloe often. "Clifford the Big Red Dog" was first published as a children's book in 1963. The PBS television show referred to in the question ran from 2000-2003.
2. "Arise, Sir Loin of Beef!" Bugs Bunny utters this line in a cartoon parody from the late 1940s. What is the cartoon called?

Answer: Rabbit Hood

"Rabbit Hood" (1949) is a parody of "Robin Hood", and Bugs Bunny dubs the Sheriff of Nottingham "Sir Loin of Beef". After 'knighting' the sheriff, he whacks him with his scepter, and gives him several other names (each with a whack on the head to follow). Some of the names he gives him are "Earl of Cloves", "Essence of Myrrh", and "Milk of Magnesia".
3. Zachary Levi plays a spy in a television show that always reminds me of meat. In which of these shows does Levi play the title character?

Answer: Chuck

"Chuck" premiered in the fall of 2007, and starred Zachary Levi as the character known as Chuck. Chuck is a spy, but not one you likely think of upon hearing the word "spy". After all, he's just an average guy.
4. Indiana Jones once met a nice little guy who always wore a cap. His name also seems to contain a cut of meat in it. Who is he?

Answer: Short Round

Short Round appeared in "Indiana Jones and the Temple of Doom" in 1984 (the second in the "Indiana Jones" series). He was played by Johnathan Ke Quan. In a 2008 poll, Short Round was named the most-loved sidekick of Indiana Jones.
5. Shari Lewis created a wonderful character when she introduced a little puppet to the world in the 1950s. Do you know what the puppet's name was?

Answer: Lamb Chop

Lamb Chop was first introduced in 1957 on a morning show called "Hi Mom". Shari Lewis grew in popularity with her beloved puppet from that local show to being known worldwide. In 1998, Shari Lewis passed away, but Lamb Chop lived on; when Shari's daughter, Mallory, took her place.
6. It seems to me that basketball players often have interesting names, and this "beefy" guy is no different. This Los Angeles Laker's name always reminds me of meat. Who is he?

Answer: Kobe Bryant

Kobe Bryant was born in 1978 in Pennsylvania. In 1996, he was chosen by the Los Angeles Lakers to play for them. He is well known for a great achievement; in 2006, he scored 81 points in a single game, which was the second highest score by a single man in a single game. The record went to Wilt Chamberlain in 1962 with 100 points.
7. Singers oftentimes have meaty names as well. For instance, Marvin Lee Aday, who would do anything for love (but not that), has quite a delicious sounding name. Who is he better known as?

Answer: Meat Loaf

Marvin Lee Aday was born in 1947, and is known for his "Bat Out of Hell" trilogy of albums. His biggest hit single from these albums was "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)". "Bat Out of Hell" was released in 1977; it sold 43 million records, stayed on the chart for NINE YEARS, and even thirty years later, continued to sell an average of 200,000 albums a year. Quite a success story!
8. "Red-Haired" Shanks is the guy who gave Monkey D. Luffy his straw hat; and gave Luffy his inspiration to start his own band of pirates. What comic book and online anime has "Shanks" as a character?

Answer: One Piece

"One Piece" began as a comic that was released weekly, beginning in 1997. In 1999, however, an online animation was created. By the end of 2011, it had already amassed 65 volumes and well over 500 online episodes. On "One Piece", Monkey D. Luffy is in search of the "one piece", which would make him the King of the Pirates. He first wanted to become a pirate when his idol, "Red-Haired" Shanks", gave Luffy his lucky straw hat.

NOTE: Japanese release dates have been used. "One Piece" did not air in North America as an online anime until 2004.
9. On a certain children's television show, the title character fights ghosts; lots and lots of ghosts. One of these ghosts is the Lunch Lady, who has the ability to transform all sorts of meats to become a meat monster. What show has the meat monster?

Answer: Danny Phantom

"Danny Phantom" was a Nickelodeon show that ran from 2004-2007, spanning three seasons and 53 episodes. On the show, Danny Fenton is a regular 14-year-old boy; but his parents are avid ghost hunters. They created a portal to the ghost world, but it did not work. Danny went inside to try and fix it, and, as the theme song goes, "his molecules got all rearranged".

He then became a half-boy and half-ghost. He fought dozens of ghosts throughout the show's existence, including that of the Lunch Lady and her meat monster.
10. Michael Stivic was a character from "All in the Family" who was frequently referred to as "Meathead". Of course, he was not the only character named "Meathead" on television. In fact, there was also a mangy alley cat named Meathead on which of these cartoons?

Answer: Tom and Jerry

Meathead is an alley cat who has occasionally been Tom's nemesis; one instance is "Sufferin' Cats!" from 1943 (also his first appearance). He has appeared in several other "Tom and Jerry" cartoons since then. He is sometimes confused with the cat named Lightning, but let's put this to rest now.

They are not the same cat. In fact, there are a few cartoons featuring BOTH of these characters side-by-side.
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Trademark Favourite Foods Average
2. Short Arms but Deep Pockets Average
3. Candy in Entertainment Average
4. Famous Last Meals Average
5. My Favorite Meal Very Easy
6. Say "CHEESE" Average
7. A Smorgasbord of Entertainment Average
8. Nourishing Entertainment Average
9. Character Menu Easier
10. Just Wolf This Down Easier
11. Fill My Cup Easier
12. Fruity Entertainment Tough

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us