Quiz about Old Time Radio Programs
Quiz about Old Time Radio Programs

Old Time Radio Programs Trivia Quiz


How much do you remember about the good old days of old time radio?

A multiple-choice quiz by lkauke. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Radio
  8. »
  9. US Old Time Radio

Author
lkauke
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,502
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1806
Last 3 plays: croghaneer (9/10), Amy2023 (7/10), Zeebers (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the true identity of 'The Shadow'? Hint

Lamont Cranston
Johnny Dollar
Britt Reid
Lorenzo Jones

2. Who was the only person who knew the Shadow's identity? Hint

Lois Lane
Commissioner Weston
Helen Chambers
Margo Lane

3. How were the Lone Ranger and the Green Hornet connected? Hint

They both had Indian sidekicks.
They both rode horses.
The both had the same last name and were related.
They both used silver bullets.

4. What radio show was a spin-off of 'Fibber McGee and Molly'? Hint

Meet Corliss Archer
Henry Aldrich
The Great Gildersleeve
Our Miss Brooks

5. What was the only sponser of the show 'Let's Pretend'? Hint

Cream of Wheat
Kelloggs Corn Flakes
Wheaties
Ovaltine

6. What was the Great Gildersleeve's first name? Hint

Harold
Lorenzo
Throckmorton
Benjamin

7. What type of show was 'Live Like a Millionaire' on radio? Hint

quiz show
comedy
dramatic series
amateur show

8. What kind of car did Jack Benny drive on his radio show? Hint

Chevrolet
Duesenberg
Maxwell
Hudson

9. In the program 'The Cinnamon Bear', who stole the Christmas tree's Silver Star? Hint

Wintergreen Witch
Crazy Quilt Dragon
Snapper Snitch the Crocodile
Captain Taffy the Pirate

10. Who played the role of Walter Denton in the 'Our Miss Brooks' program? Hint

Richard Crenna
Gale Gordon
Jeff Chandler
Philip Boynton


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the true identity of 'The Shadow'?

Answer: Lamont Cranston

2. Who was the only person who knew the Shadow's identity?

Answer: Margo Lane

3. How were the Lone Ranger and the Green Hornet connected?

Answer: The both had the same last name and were related.

The Lone Ranger was the Green Hornet's great-uncle. Dan Reid, nephew of John Reid (Lone Ranger) was Britt Reid's (Green Hornet) father.
4. What radio show was a spin-off of 'Fibber McGee and Molly'?

Answer: The Great Gildersleeve

This show started the trend of series spinoffs.
5. What was the only sponser of the show 'Let's Pretend'?

Answer: Cream of Wheat

6. What was the Great Gildersleeve's first name?

Answer: Throckmorton

7. What type of show was 'Live Like a Millionaire' on radio?

Answer: amateur show

People performed in a talent show for prizes and the chance to live like a millionaire for a week.
8. What kind of car did Jack Benny drive on his radio show?

Answer: Maxwell

Mel Blanc did the sound of the wheezing old car.
9. In the program 'The Cinnamon Bear', who stole the Christmas tree's Silver Star?

Answer: Crazy Quilt Dragon

There were 26 fifteen minute programs of 'The Cinnamon Bear' which was repeated in many places every year between Thanksgiving and Christmas.
10. Who played the role of Walter Denton in the 'Our Miss Brooks' program?

Answer: Richard Crenna

Source: Author lkauke

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : croghaneer: 9/10
Jan 16 2023 : Amy2023: 7/10
Jan 15 2023 : Zeebers: 9/10
Dec 08 2022 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us