FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Comic Strips Bringing Up Father
Quiz about The Comic Strips Bringing Up Father

The Comic Strips: "Bringing Up Father" Quiz


This is one of the longest continually running strips in the world. It was last published in May of 2000. I checked in different articles and many say it is the longest. I hope you enjoy the sixth quiz in my series of strips, I have read.

A multiple-choice quiz by foxgap. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
foxgap
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,250
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
333
- -
Question 1 of 10
1. Who was the father in this comic strip? Hint


Question 2 of 10
2. What nationality was the father when the comic strip was first created? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the wife in this comic strip? Hint


Question 4 of 10
4. What did the father do for a living before he became wealthy? Hint


Question 5 of 10
5. What was the mother employed as? Hint


Question 6 of 10
6. How did they become rich? Hint


Question 7 of 10
7. What did the father usually have in his hand? Hint


Question 8 of 10
8. When his wife got mad at him, which was often, what did she do? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the father's best friend? Hint


Question 10 of 10
10. What did Mr. Moore do for a living? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : pennie1478: 1/10
Jan 11 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the father in this comic strip?

Answer: Jiggs

"Bringing Up Father" was created by George McManus and first appeared in 1913.
2. What nationality was the father when the comic strip was first created?

Answer: Irish

He and his wife were poor immigrants who became rich.
3. Who was the wife in this comic strip?

Answer: Maggie

Maggie was a social climber, while Jiggs wanted to hang out with his old friends. He was uncomfortable with his new prestige.
4. What did the father do for a living before he became wealthy?

Answer: Mason

Yes, Jiggs was a builder.
5. What was the mother employed as?

Answer: Washlady

She was an ordinary washlady, working for others.
6. How did they become rich?

Answer: They won the Irish sweepstakes

Once they had hit the jackpot, Maggie started up with her snooty attitude.
7. What did the father usually have in his hand?

Answer: A cigar

Jiggs liked his cigars. Remember this strip started long before political correctness came about.
8. When his wife got mad at him, which was often, what did she do?

Answer: Threw a rolling pin at his head

He learned to dodge very quickly. For those who might not know what a rolling pin is, it's what is used to roll out bread dough and such.
9. Who was the father's best friend?

Answer: Dinty Moore

Dinty was one of the people that Maggie was trying to keep Jiggs away from.
10. What did Mr. Moore do for a living?

Answer: He ran a tavern

When I was researching this comic strip to give proper credit to the creator, I ran into an interesting bit of knowledge. George McManus favored a restuarant owned by a Mr. James Moore. Mr. Moore got the idea to change his restaurant's name to "Dinty Moore's" and made a fortune off of the "Bringing Up Father" character's name. Later the name was applied ot a line of canned food. Any of you ever hear of "Dinty Moore's Beef Stew", I sure have eaten a lot of it.
Source: Author foxgap

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us