FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 9 for 10  Bible People
Quiz about 9 for 10  Bible People

9 for 10 - Bible People Trivia Quiz


Ten questions about people in the Bible. The first letters of the first nine answers spell the answer to #10.

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Bible for Kids

Author
minch
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,398
Updated
Jul 01 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
27531
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Trinihart (10/10), Guest 208 (3/10), jackseleven (9/10).
Question 1 of 10
1. In a parable told by Jesus, who was it that helped a man who had been robbed and wounded? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the older brother of Moses? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of Abraham's son? Hint


Question 4 of 10
4. Whom did God tell to build an ark?

Answer: (One word)
Question 5 of 10
5. There was a disciple who came to be known as Doubting _______. Hint


Question 6 of 10
6. Which one of the disciples denied knowing Jesus? Hint


Question 7 of 10
7. Who were the first two disciples of Jesus? Hint


Question 8 of 10
8. What was the city where Abraham lived? Hint


Question 9 of 10
9. Which Gospel writer was a doctor? Hint


Question 10 of 10
10. The first letters of the answers to questions 1 to 9 spell the name of a man who was converted to Christianity on the road to Damascus. Originally named Saul, he is now known by this name. Write name in full (see hint).

Answer: (Two words - 5 letters and four letters (title and first name))



Most Recent Scores
Today : Trinihart: 10/10
May 25 2024 : Guest 208: 3/10
May 25 2024 : jackseleven: 9/10
May 23 2024 : Whysomanylogin: 7/10
May 23 2024 : Guest 66: 8/10
May 22 2024 : Guest 20: 5/10
May 22 2024 : psnz: 10/10
May 21 2024 : Guest 68: 10/10
May 20 2024 : Guest 103: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a parable told by Jesus, who was it that helped a man who had been robbed and wounded?

Answer: Samaritan

A parable is a story that conveys a message. The message in the parable of the Good Samaritan is that you should not only help your neighbor, but that you should help anyone who needs help.
2. What was the name of the older brother of Moses?

Answer: Aaron

Aaron helped Moses lead the Israelites out of Egypt.
3. What was the name of Abraham's son?

Answer: Isaac

God tested Abraham's faith by asking him to sacrifice his son. However, a ram was used instead. Cain and Abel were sons of Adam and Eve. Japheth was the eldest son of Noah.
4. Whom did God tell to build an ark?

Answer: Noah

When the floods came Noah, his family and two of each of the creatures of the earth entered the ark and were saved.
5. There was a disciple who came to be known as Doubting _______.

Answer: Thomas

Saint Thomas was called Doubting Thomas as he refused to believe the other disciples when they told him Jesus had risen from the dead.
6. Which one of the disciples denied knowing Jesus?

Answer: Peter

After Jesus was arrested Peter denied knowing Him, not once but three times. Saint Peter went on to become the first bishop of Rome.
7. Who were the first two disciples of Jesus?

Answer: Andrew and Peter

Andrew and his brother Simon Peter were fishermen when they first met Jesus.
8. What was the city where Abraham lived?

Answer: Ur

Ur was a city in Mesopotamia, in an area which is now in Iraq.
9. Which Gospel writer was a doctor?

Answer: Luke

Luke was a friend of Saint Paul. He wrote the Gospel which bears his name and the "Acts of the Apostles".
10. The first letters of the answers to questions 1 to 9 spell the name of a man who was converted to Christianity on the road to Damascus. Originally named Saul, he is now known by this name. Write name in full (see hint).

Answer: Saint Paul

Saint Paul was at first against the early Christians. After having a vision of Jesus as he was journeying to Damascus he became a Christian and made many journeys spreading the Christian faith.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us