FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 90s Kids Shows
Quiz about 90s Kids Shows

90s Kids' Shows Trivia Quiz


I love old TV shows, I hope you do too. Message me with any comments about this quiz or other old shows you liked.

A multiple-choice quiz by somedude2387. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids
  8. »
  9. Assorted TV Trivia for Kids

Author
somedude2387
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
4004
Last 3 plays: Guest 165 (1/10), creekerjess (9/10), Guest 1 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the Pink Ranger in the first series of the "Power Rangers"? Hint


Question 2 of 10
2. Big cheese was the villain in which cartoon? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is not one of the famous Chipmunks? Hint


Question 4 of 10
4. In the cartoon "Captain N the Game Master" what game is the main villain from? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the pilot in the cartoon "DuckTales"? Hint


Question 6 of 10
6. In the cartoon "He-man and the Masters of the Universe", what does He-man say to transform into his more powerful self? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the main character in "Teknoman"? Hint


Question 8 of 10
8. In the original series of "Captain Planet" was Linka from Eastern Europe?


Question 9 of 10
9. In the cartoon version of "The Tick" what speed is faster than light? Hint


Question 10 of 10
10. In the introduction to "Teenage Mutant Ninja Turtles" is Raphael said to be "cool but crude"?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 165: 1/10
Feb 20 2024 : creekerjess: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 1: 4/10
Feb 08 2024 : Guest 176: 8/10
Feb 06 2024 : Verbonica: 9/10
Jan 17 2024 : Butterfly38: 7/10
Jan 11 2024 : Guest 98: 7/10
Jan 06 2024 : Guest 5: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the Pink Ranger in the first series of the "Power Rangers"?

Answer: Kimberley

At the time this quiz was made there had been 531 episodes of "Power Rangers".
2. Big cheese was the villain in which cartoon?

Answer: Samurai Pizza Cats

There were also characters called Polly Ester, Gerri Atric and Al Dente.
3. Which of these is not one of the famous Chipmunks?

Answer: Dave

Dave is actually the person that found the Chipmunks and took them in.
4. In the cartoon "Captain N the Game Master" what game is the main villain from?

Answer: Metroid

I really love this show. There are other characters include Megaman, Kid Icarus, Simon Belmont (from Castlevania), Link and Princess Zelda.
5. What is the name of the pilot in the cartoon "DuckTales"?

Answer: Launchpad

Launchpad McQuack is his full name. Balloo is the bear from the movie "The Jungle Book" and the pilot in the cartoon "Talespin". Dooey and Scrooge are two of the main characters in "Ducktales".
6. In the cartoon "He-man and the Masters of the Universe", what does He-man say to transform into his more powerful self?

Answer: By the power of Grayskull

"By the honour of Grayskull" is what He-man's sister, She-ra says to transform. Soon after He-man begins to transform he says "I have the power".
7. What was the name of the main character in "Teknoman"?

Answer: Blade

Teknoman was a huge hit in Australia. Recently English versions of the cartoon have been released on DVD.
8. In the original series of "Captain Planet" was Linka from Eastern Europe?

Answer: No

In the original series Linka was actually from the Soviet Union. After the Soviet Union broke up it was changed to Eastern Europe. Other than being entertaining Captain Planet also had a good message, a common trait of "old" cartoons.
9. In the cartoon version of "The Tick" what speed is faster than light?

Answer: speed of lint

In an episode of "The Tick" the speed of lint is said to be faster than the speed of light because it gets on your clothes so quickly after getting washed.
10. In the introduction to "Teenage Mutant Ninja Turtles" is Raphael said to be "cool but crude"?

Answer: Yes

Yet another great cartoon remade with CGI. The new version is entertaining but doesn't seem right if you've seen the old version.
Source: Author somedude2387

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us