FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Childrens Programs and Books
Quiz about Childrens Programs and Books

Childrens' Programs and Books Trivia Quiz


A quiz where any child should do just fine.

A multiple-choice quiz by Oddball. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids
  8. »
  9. Assorted TV Trivia for Kids

Author
Oddball
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,248
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
3620
Last 3 plays: gable (10/15), Guest 117 (11/15), Guest 184 (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. According to Dr. Seuss, who keeps offering green eggs and ham? Hint


Question 2 of 15
2. In the Maurice Sendak story 'Where The Wild Things Are', what kind of suit is Max wearing when he gets in trouble? Hint


Question 3 of 15
3. For the US version of the show, which of these 'Blue's Clues' regulars are not matched correctly? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the following characters does NOT live in Richard Scarry's Busytown? Hint


Question 5 of 15
5. According to Dr. Seuss, what sets one set of Sneeches against another set? Hint


Question 6 of 15
6. In Disney's 'Bear In The Big Blue House', what are Pip and Pop? Hint


Question 7 of 15
7. Finish this verse: 'In an old house in Paris that's covered in vines, live twelve little girls in two straight lines. The youngest of these is __________': Hint


Question 8 of 15
8. Who is NOT a friend of Little Bear? Hint


Question 9 of 15
9. E.B. White was the author of 'Stuart Little', the story of a mouse-sized boy born to a human family. White also wrote what other classic children's story? Hint


Question 10 of 15
10. What is unusual about Rolie Polie Olie's friend, Billy Beville? Hint


Question 11 of 15
11. What kind of animal is Zooboomafoo? Hint


Question 12 of 15
12. Which is NOT a friend of Maisy Mouse? Hint


Question 13 of 15
13. Who is NOT a sibling of Peter Rabbit? Hint


Question 14 of 15
14. What is the name of Little Bill's hamster? Hint


Question 15 of 15
15. Who is it who can 'count by twos and tie his shoes, zip zippers and button buttons'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : gable: 10/15
Feb 09 2024 : Guest 117: 11/15
Feb 07 2024 : Guest 184: 4/15
Jan 22 2024 : Guest 92: 7/15
Jan 16 2024 : Guest 65: 15/15
Jan 11 2024 : Guest 98: 6/15
Jan 08 2024 : Guest 172: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to Dr. Seuss, who keeps offering green eggs and ham?

Answer: Sam I Am

'I do not like green eggs and ham...I do not like them, Sam I Am'.
2. In the Maurice Sendak story 'Where The Wild Things Are', what kind of suit is Max wearing when he gets in trouble?

Answer: Wolf

3. For the US version of the show, which of these 'Blue's Clues' regulars are not matched correctly?

Answer: Tickety Tock and Paprika

4. Which of the following characters does NOT live in Richard Scarry's Busytown?

Answer: Tiger

Tiger is Kipper's best friend.
5. According to Dr. Seuss, what sets one set of Sneeches against another set?

Answer: Stars on bellies

One set of Sneeches had stars on their bellies, the others did not.
6. In Disney's 'Bear In The Big Blue House', what are Pip and Pop?

Answer: Otters

They are otters who love CLAMS!
7. Finish this verse: 'In an old house in Paris that's covered in vines, live twelve little girls in two straight lines. The youngest of these is __________':

Answer: Madeline

8. Who is NOT a friend of Little Bear?

Answer: Lucy

Lucy is Emily's doll. Little Bear's other friends are Owl, Duck and Hen. No Feet, incidentally, is a snake.
9. E.B. White was the author of 'Stuart Little', the story of a mouse-sized boy born to a human family. White also wrote what other classic children's story?

Answer: Charlotte's Web

10. What is unusual about Rolie Polie Olie's friend, Billy Beville?

Answer: He is square

Billy and his family moved to the Polie Planet, where everything is round, from the Square Planet.
11. What kind of animal is Zooboomafoo?

Answer: A Lemur

Specifically, a leapin' Lemur!
12. Which is NOT a friend of Maisy Mouse?

Answer: Floyd

Eddie is an elephant, Tallulah is a bird (or chicken), Charlie is a crocodile.
13. Who is NOT a sibling of Peter Rabbit?

Answer: Benjamin

14. What is the name of Little Bill's hamster?

Answer: Elephant

15. Who is it who can 'count by twos and tie his shoes, zip zippers and button buttons'?

Answer: Franklin

Source: Author Oddball

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us