FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Avonlea
Quiz about Anne of Avonlea

Kids Quiz: Anne of Avonlea: 10 Questions | Kid Lit Authors


This quiz is about 'Anne of Avonlea' by L.M Montgomery. You might want to read the book a few times before you answer it!

A multiple-choice quiz by WeaslyHermione. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,106
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
258
- -
Question 1 of 10
1. What relation is Mary Keith to Marilla?

Hint


Question 2 of 10
2. What is Paul's last name?

Hint


Question 3 of 10
3. Who is Mrs. Morgan?

Hint


Question 4 of 10
4. At which school did Priscilla teach?

Hint


Question 5 of 10
5. Anne was trying to peep into the __________ girls' window when she fell into the duckhouse. What is the correct answer?

Hint


Question 6 of 10
6. One of these girls was not there on the Golden Picnic. Who was she?


Hint


Question 7 of 10
7. What is Mr. Harrison's first name?


Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Davy's and Dora's uncle?

Hint


Question 9 of 10
9. Who was the Avonlea star after the great storm?


Hint


Question 10 of 10
10. This is the person Diana loves.

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What relation is Mary Keith to Marilla?

Answer: None

Actually, Mary's husband was Marilla's relation. He was her third cousin. When Anne asked what relation Mary Keith was to Marilla, Marilla replied "Mary? None in the world. It was her husband...he was our third cousin".
2. What is Paul's last name?

Answer: Irving

Paul's Dad, Stephen, was in love with Lavendar Lewis but they had an argument. Then Stephen went to the States and got married. When his wife died he went back home.
Anne calls Paul a genius.
3. Who is Mrs. Morgan?

Answer: Priscilla's aunt and a writer

She wrote 'Edgewood Days', which Anne likes profusely. She also came to lunch at Green Gables, when Anne died her nose purple!
4. At which school did Priscilla teach?

Answer: Carmody

Priscilla taught at Carmody. She and Anne became friends in the first book, at Queens.
5. Anne was trying to peep into the __________ girls' window when she fell into the duckhouse. What is the correct answer?

Answer: Copp

Anne was trying to look at an antique platter to replace the one which Davy broke. She had to stay in the rain until, finally, Sarah Copp rescued her.
6. One of these girls was not there on the Golden Picnic. Who was she?

Answer: Stella

Anne found Hester Gray's garden on this day, which was her 'adopted birthday'.
7. What is Mr. Harrison's first name?

Answer: James

After she finds him, Mrs. Harrison always calls him James A..
8. What is the name of Davy's and Dora's uncle?

Answer: Richard

Marilla talks about him when she gets a letter He was supposed to take care of the twins but he didn't.
9. Who was the Avonlea star after the great storm?

Answer: Uncle Abe

Uncle Abe does not, however, predict the storm. Anne and Gilbert do. They feel guilty about it afterward.
10. This is the person Diana loves.

Answer: Fred

Anne finds them kissing each other and feels lonely and left out.
Source: Author WeaslyHermione

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us