FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of the Island
Quiz about Anne of the Island

Anne of the Island Multiple Choice Quiz | 10 Questions


"Anne of the Island", by L.M. Montgomery, is the third book in the delightful series of books about red-haired Canadian Anne Shirley. How much do you remember about this book?

A multiple-choice quiz by biscuit_girl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
biscuit_girl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,530
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1648
Last 3 plays: Guest 70 (9/10), Guest 212 (8/10), Guest 24 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these Avonlea residents did not go to college at Redmond? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the short story that Anne wrote for submission to a magazine? Hint


Question 3 of 10
3. Which of Anne's childhood friends died in this book? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the girl Gilbert was said to be going out with, and whom Anne was sure he was going to marry? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the house where Anne and her friends lived for the last three years of their time at Redmond College? Hint


Question 6 of 10
6. Who left Anne $1000 in her will? Hint


Question 7 of 10
7. What was the nickname that Philippa gave to her husband, Jonas? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of Davy Keith's teacher in Avonlea? Hint


Question 9 of 10
9. With which newspaper had Gilbert been offered a job in the summer? Hint


Question 10 of 10
10. In what country had Aunt Jamesina's daughter, Elizabeth, been living? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 70: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 212: 8/10
Jul 03 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these Avonlea residents did not go to college at Redmond?

Answer: Diana Barry

Diana stayed in Avonlea and married her fiance, Fred Wright. Anne returned to Avonlea to be her bridesmaid.
2. What was the name of the short story that Anne wrote for submission to a magazine?

Answer: "Averil's Atonement"

Diana secretly submitted it to the "Rollings Reliable Baking Company's" story contest, when it was rejected the first time.
3. Which of Anne's childhood friends died in this book?

Answer: Ruby Gillis

Ruby died from consumption.
4. Who was the girl Gilbert was said to be going out with, and whom Anne was sure he was going to marry?

Answer: Christine Stuart

Gilbert, of course, only had eyes for Anne.
5. What was the name of the house where Anne and her friends lived for the last three years of their time at Redmond College?

Answer: Patty's Place

Anne lived there with Priscilla, Philippa, Stella, and Stella's Aunt Jamesina. And, of course, the two china dogs, Gog and Magog.
6. Who left Anne $1000 in her will?

Answer: Josephine Barry

Josephine Barry was Diana's aunt, who came to know Anne when Diana and Anne jumped on her bed one morning. Anne was sad about her death, but the $1000 meant she could continue her studies without asking Marilla for money.
7. What was the nickname that Philippa gave to her husband, Jonas?

Answer: Jo

Philippa has worried for years about which wealthy, handsome man she should marry, but eventually settled for the plain and poor minister Jonas.
8. What was the name of Davy Keith's teacher in Avonlea?

Answer: Miss Carson

Davy didn't like her one bit, despite Rachel's lectures.
9. With which newspaper had Gilbert been offered a job in the summer?

Answer: Daily News

Anne did not like the prospect of being in Avonlea the whole summer without Gilbert, although she didn't want him to know that!
10. In what country had Aunt Jamesina's daughter, Elizabeth, been living?

Answer: India

According to Aunt Jamesina, Elizabeth's motto was "Never write a line you would be ashamed to read at your own funeral."
Source: Author biscuit_girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us