FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Annest of Annes
Quiz about Annest of Annes

Annest of Annes Trivia Quiz


If you think you know your Anne of Green Gables, take this quiz! It's based on the eight books in the "Anne" series.

A multiple-choice quiz by erin_annika. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
erin_annika
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,497
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1375
Last 3 plays: Guest 109 (10/10), Guest 109 (9/10), Guest 97 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is Anne's bosom friend? Hint


Question 2 of 10
2. What name did Anne give to Barry's Pond? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Anne's favorite teacher? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Anne get her teacher's license? Hint


Question 5 of 10
5. When did Anne realize she had feelings for Gilbert? Hint


Question 6 of 10
6. What street did Anne live on when she taught at Summerside? Hint


Question 7 of 10
7. What did Anne name their (Anne's and Gilbert's) second home? Hint


Question 8 of 10
8. What were the names of the Ingleside twins? Hint


Question 9 of 10
9. What was Gilbert's profession? Hint


Question 10 of 10
10. Which of Anne's children was a lily of the field? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 109: 10/10
May 23 2024 : Guest 109: 9/10
May 03 2024 : Guest 97: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Anne's bosom friend?

Answer: Diana Barry

Anne met Diana when she accompanied Marilla on a visit to Orchard Slope.
2. What name did Anne give to Barry's Pond?

Answer: Lake of Shining Waters

Anne fell into the lake when the dory she was on sank and had to be rescued by Gilbert Blythe, much to her dismay!
3. Who was Anne's favorite teacher?

Answer: Miss Stacy

Mr. Phillips was the first headmaster Anne encountered in the Avonlea school, Mrs. Lynde was the nosy neighbor, and Miss Cuthbert, a.k.a. Marilla, adopted Anne.
4. Where did Anne get her teacher's license?

Answer: Queen's College

She went to Redmond afterwards for her B.A.
5. When did Anne realize she had feelings for Gilbert?

Answer: when she found out he had typhoid fever

Anne turned down Roy Gardner, crushed Gilbert's candy heart to powder, and thanked Gilbert for rescuing her by telling him she never wanted to be friends with him! Oh, Anne!
6. What street did Anne live on when she taught at Summerside?

Answer: Spook's Lane

She delights over this address in her first letter to Gilbert from there.
7. What did Anne name their (Anne's and Gilbert's) second home?

Answer: Ingleside

Patty's Place was where Anne lived at Redmond, Orchard Slope was Diana's home, and the House of Dreams was their first home after Anne and Gilbert married.
8. What were the names of the Ingleside twins?

Answer: Nan and Di

Nan's real name was Anne, and Di was named after Anne's bosom friend Diana Barry. Relatedly, Diana also named her daughter after Anne - Anne Cordelia.
9. What was Gilbert's profession?

Answer: doctor

Gilbert took over his uncle's practice at Four Winds.
10. Which of Anne's children was a lily of the field?

Answer: Rilla

Fun-loving and easy-going, Anne's youngest daughter Rilla was often described as a "lily of the field", taken from the Bible (Matthew 6:28 -- "Consider the lilies of the field, how they grow; they neither toil nor spin.") But the trying days of World War I changed and matured Rilla, and she proved to be a great comfort to Anne.
Source: Author erin_annika

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us