FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Are You A Kindred Spirit
Quiz about Are You A Kindred Spirit

Are You A Kindred Spirit? Trivia Quiz


This is a quiz about "Anne of Green Gables." It is to test your true knowledge of the book. Find out if Anne would consider you a kindred spirit.

A multiple-choice quiz by littlemick1285. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
128,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1005
- -
Question 1 of 10
1. What were the colour of the flowers Anne put on her hat when she first went to church? Hint


Question 2 of 10
2. What was Anne accused of stealing? Hint


Question 3 of 10
3. What did Anne re-name Barry's Pond? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the woman who brought Anne back from the asylum? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Anne intend to sleep if Matthew had not picked her up from the train station? Hint


Question 6 of 10
6. Whom did Anne call fat the first time they met? Hint


Question 7 of 10
7. What colour hair did Anne wish she had? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first person to love Anne when she came to Avonlea? Hint


Question 9 of 10
9. How old was Matthew in the beginning of the book? Hint


Question 10 of 10
10. Here's an easy one: What did Gilbert call Anne that caused her to break a slate over his head? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 109: 9/10
May 18 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What were the colour of the flowers Anne put on her hat when she first went to church?

Answer: pink and yellow

Anne did not tell Marilla about the flowers on her hat. She had to find out from Rachel Lynde.
2. What was Anne accused of stealing?

Answer: Marilla's broach

Anne actually had nothing to do with the disappearance of the broach. She said she did because she knew Marilla would not believe her if she told her the truth.
3. What did Anne re-name Barry's Pond?

Answer: The Lake of Shining Waters

If Anne did not like the names of people or things, she would change them.
4. What was the name of the woman who brought Anne back from the asylum?

Answer: Mrs. Spencer

Mrs. Spencer went to the asylum to adopt a little girl. Matthew and Marilla asked her to bring them back a boy but instead she brought back Anne.
5. Where did Anne intend to sleep if Matthew had not picked her up from the train station?

Answer: in a wild cherry tree

Anne told Matthew that she would not have been sad if he had not picked her up because it would have been a wonderful experience to sleep in a wild cherry tree.
6. Whom did Anne call fat the first time they met?

Answer: Rachel

Rachel told Marilla that Anne was ugly and red headed the minute she saw her. Anne, being touchy about her looks, snapped at her and threw a fit, yelling insults.
7. What colour hair did Anne wish she had?

Answer: black

Anne felt very bad about herself because of her red hair.
8. Who was the first person to love Anne when she came to Avonlea?

Answer: Matthew

Matthew found something very special about Anne from the moment he met her. When Marilla wanted to send her back to the asylum, he kept saying that he wanted to keep her.
9. How old was Matthew in the beginning of the book?

Answer: sixty

The reason Matthew and Marilla were going to adopt a boy was because Matthew was getting older and they needed someone to help him on the farm.
10. Here's an easy one: What did Gilbert call Anne that caused her to break a slate over his head?

Answer: Carrots

Eventually, Anne married Gilbert even though in this book she is generally mad at him.
Source: Author littlemick1285

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us