FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rilla of Ingleside
Quiz about Rilla of Ingleside

Tough Rilla of Ingleside Quiz | 15 Questions | For Children


This is about L. M. Montgomery's final book of the Anne series, and needless to say one of the best books I have ever read. Enjoy my quiz!

A multiple-choice quiz by Phoenix3000. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
Phoenix3000
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,263
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1193
Last 3 plays: Guest 70 (12/15), Guest 212 (14/15), Guest 67 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. At the very beginning of the book, what is Susan reading? Hint


Question 2 of 15
2. What is the name of Jem's dog? Hint


Question 3 of 15
3. Who was making 'sheep's eyes' at Nan? Hint


Question 4 of 15
4. What flower of Susan's was 'the finest in the glen'?

Answer: (One Word)
Question 5 of 15
5. Which of Anne's children is killed in WW1? Hint


Question 6 of 15
6. Who told Rilla that Walter had enlisted in the army?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 15
7. What church elder was nick-named 'Whiskers-on-the-moon'? Hint


Question 8 of 15
8. Why couldn't Ken enlist? Hint


Question 9 of 15
9. Who went overseas to do V.A.D work?

Answer: (first name)
Question 10 of 15
10. What was the family's nick-name of Rilla's 'war-baby'? Hint


Question 11 of 15
11. What was the city that Walter and Rilla had one day planned to visit? Hint


Question 12 of 15
12. What was the name of Walter's famous poem?

Answer: (Two Words)
Question 13 of 15
13. At what movie did Rilla make 'an awful goose of herself'? Hint


Question 14 of 15
14. Who was supposed to sing at the Junior Reds concert, but couldn't because her nephew had pneumonia? Hint


Question 15 of 15
15. What did Mr. Pryor do when he saw a car coming down his street? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 70: 12/15
Jul 07 2024 : Guest 212: 14/15
Jul 06 2024 : Guest 67: 12/15
Jul 05 2024 : Guest 112: 12/15
Jul 03 2024 : Guest 24: 14/15
Jun 22 2024 : Guest 1: 12/15
May 23 2024 : Guest 109: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the very beginning of the book, what is Susan reading?

Answer: Glen Notes

She just passed right over the 'unimportant' news about Archduke Ferdinand's assassination, unaware of how important it really was.
2. What is the name of Jem's dog?

Answer: Dog Monday

That faithful little dog would wait for over four long years for the monster that took his master away to bring him back...
3. Who was making 'sheep's eyes' at Nan?

Answer: Jerry Meredith

4. What flower of Susan's was 'the finest in the glen'?

Answer: Peonies

They were considerably better than her ferns...
5. Which of Anne's children is killed in WW1?

Answer: Walter

Walter was 'called by the Piper' when he went over the top in Courcelette.
6. Who told Rilla that Walter had enlisted in the army?

Answer: Irene Howard

The nerve of her, right before Rilla went onstage!
7. What church elder was nick-named 'Whiskers-on-the-moon'?

Answer: Josiah Pryor

Mr. Pryor was not liked at all by anyone, especially Susan, yet he had the nerve to propose to her.
8. Why couldn't Ken enlist?

Answer: His ankle was still healing

He had broken his ankle in a football game earlier in the school year. He did enlist eventually, though Rilla was very unhappy about it.
9. Who went overseas to do V.A.D work?

Answer: Faith

She could be near her fiance Jem there.
10. What was the family's nick-name of Rilla's 'war-baby'?

Answer: Jims

Susan's nick-name for him was Little Kitchener, but everyone else stuck with Jims.
11. What was the city that Walter and Rilla had one day planned to visit?

Answer: Venice

Sadly, since Walter was killed in action at Courcelette, he would never visit the city.
12. What was the name of Walter's famous poem?

Answer: The Piper

The only great poem of the war was written by Private Walter Blythe in the Flanders trenches.
13. At what movie did Rilla make 'an awful goose of herself'?

Answer: 'Hearts of the world'

While watching 'Hearts of the World', Rilla stood up and shouted for the lady to grab the knife in her stocking, and the girl did!
14. Who was supposed to sing at the Junior Reds concert, but couldn't because her nephew had pneumonia?

Answer: Mrs. Channing

Irene ended up singing in the concert, but Rilla had to eat a slice of 'humble pie' before she would ask Irene.
15. What did Mr. Pryor do when he saw a car coming down his street?

Answer: He chased it with a pitchfork

'Mrs. Dr dear, I would call such conduct unreasonable' says Susan, and I agree wth her.
Source: Author Phoenix3000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us