FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Green Gables
Quiz about Anne of Green Gables

10 Easy Questions about Anne of Green Gables


This quiz is about the classic fiction novel "Anne of Green Gables" written by L.M. Montgomery. Hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by dingo986. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
dingo986
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,328
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
312
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What part of Canada serves as the setting for the novel "Anne of Green Gables"? Hint


Question 2 of 10
2. How old was Anne when she came to live with Mathew and Marilla Cuthbert at Green Gables? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the tiny bedroom Anne inhabited during her stay at Green Gables? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Anne attend college? Hint


Question 5 of 10
5. Who was Anne's best childhood friend or her "bosom friend" as the girls sometimes referred to themselves? Hint


Question 6 of 10
6. What color was Anne's hair? Hint


Question 7 of 10
7. What color did Anne always wish her hair to be? Hint


Question 8 of 10
8. When Marilla thought Anne had stolen her precious brooch, what activity did Marilla say Anne was going to miss unless she confessed to taking the broach? Hint


Question 9 of 10
9. What alternate name did Anne and Diana give to Barry's Pond? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the town where Green Gables was located? Hint





Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What part of Canada serves as the setting for the novel "Anne of Green Gables"?

Answer: Prince Edward Island

The book takes place in Lucy Maud Montgomery's native home of Prince Edward Island and the first edition of the book was published in 1908.
2. How old was Anne when she came to live with Mathew and Marilla Cuthbert at Green Gables?

Answer: 11

Originally Mathew and Marialla wanted to adopt a boy to assist them with their work on the farm, but when Mathew arrived at the train station, he found Anne, sitting alone waiting with hopeful eyes.
3. What was the name of the tiny bedroom Anne inhabited during her stay at Green Gables?

Answer: The East Gable

Anne fell in love with her new room and it broke her heart that first night at Green Gables to think that in the morning she would be sent back to the Orphanage because Mathew and Marilla didn't want her. But the next afternoon, when Marilla finally told her she was allowed to stay, she was overjoyed and the room became a treasured part of her life at Green Gables.
4. Where did Anne attend college?

Answer: Queens Academy

After her first year at Queens Anne returned home for the summer. While she was there Mathew died, and she decided to put off her education indefinitely.
5. Who was Anne's best childhood friend or her "bosom friend" as the girls sometimes referred to themselves?

Answer: Diana Barry

From the first moment they met, Anne and Diana spent every spare moment together until Anne accidentally got Diana drunk from Marilla's famous Strawberry Cordial. After that, Diana's mother forbid Diana to associate with Anne. Eventually, however, she allowed Diana to begin playing with her best friend again once she understood that what had happened was purely an accident.
6. What color was Anne's hair?

Answer: red

While they were in school, Gilbert Blythe, who had a crush on Anne, pulled on her braids and said "Carrots." She was furious and broke her slate over his head. Nearly fifteen years later they were married and had six children.
7. What color did Anne always wish her hair to be?

Answer: raven black

Growing up,Anne despised the color of her hair and she tried everything to change it to the color of her dreams, including some hair dye that turned her hair green.
8. When Marilla thought Anne had stolen her precious brooch, what activity did Marilla say Anne was going to miss unless she confessed to taking the broach?

Answer: the community picnic

It turned out that Marilla herself had misplaced the brooch and Anne only confessed because she wanted to attend the picnic more than anything. It was the first one she had ever gotten the opportunity to attend and, as she said, they had ice cream, a novelty to her.
9. What alternate name did Anne and Diana give to Barry's Pond?

Answer: The Lake of Shining Waters

Barry's Pond, like everything else she noticed on her way to Green Gables, captivated her and Anne insisted to Mathew that she had to name it at once.
10. What was the name of the town where Green Gables was located?

Answer: Avonlea

Anne also went to school in Avonlea and eventually spearheaded the AVIS, a group to promote beautification and community improvement projects around the area.
Source: Author dingo986

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Anne Of Green Gables Easier
2. Anne of Green Gables Average
3. Anne of Green Gables Easier
4. Anne of Green Gables Easier
5. Anne of Green Gables Average
6. Anne of Green Gables Average
7. Anne of Green Gables Tough
8. Anne of Green Gables Average
9. Anne Shirley Easier
10. Anne of the Island Average
11. Anne of Avonlea Average
12. Anne of Green Gables Tough

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us