FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Avonlea
Quiz about Anne of Avonlea

10 Question Kids Quiz: Anne of Avonlea | Kid Lit Authors


This is a quiz about the second 'Anne' book in L.M. Montgomery's wonderful series of novels.

A multiple-choice quiz by Piecrust. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
Piecrust
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,633
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1613
- -
Question 1 of 10
1. What are the name of the twins that come to live at Green Gables with Anne and Marilla? Hint


Question 2 of 10
2. What color of eyes does Anne have? Hint


Question 3 of 10
3. Who does Anne think is a genius? Hint


Question 4 of 10
4. Anne got into an accident again with dye. What part of her did she dye this time? Hint


Question 5 of 10
5. What name did Ginger call Anne on numerous occasions? Hint


Question 6 of 10
6. Which member of the Pye family likes and respects Anne? Hint


Question 7 of 10
7. Who was thought to have been a bachelor, but then suddenly his wife came back to him, which caused a stir? Hint


Question 8 of 10
8. What job did Anne have? Hint


Question 9 of 10
9. What was Anne's position in the Avonlea Improvement Society? Hint


Question 10 of 10
10. What happened in the last chapter of the book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the name of the twins that come to live at Green Gables with Anne and Marilla?

Answer: Davy and Dora

Davy and Dora were six when they came to live at Green Gables. Dora was a model child and was always quiet, prim, and trustworthy. Davy was ill-mannered, annoying, and a trouble maker. Anne and Marilla still said to each other that they liked Davy better. (I think this is not right.) They said you can't help loving someone who needs your help.
2. What color of eyes does Anne have?

Answer: gray

3. Who does Anne think is a genius?

Answer: Paul Irving

Paul is around four years older than Davy. Davy is jealous of Paul because he behaves and is one of Anne's favorite pupils.
4. Anne got into an accident again with dye. What part of her did she dye this time?

Answer: nose

Anne thought she was using stuff that would help get rid of her seven freckles on her nose. She instead used red dye which made her nose extremely red and her freckles were still there.
5. What name did Ginger call Anne on numerous occasions?

Answer: redheaded snippet

No matter how much Mr. Harrison tried to make Ginger say nice things about Anne, Ginger would occasionally still call her a 'redheaded snippet.' Ginger died when a strong storm came, and Mr. Harrison was devastated.
6. Which member of the Pye family likes and respects Anne?

Answer: Anthony

Anne won his affection by hitting him with a stick one day when he disobeyed. That won his respect for her.
7. Who was thought to have been a bachelor, but then suddenly his wife came back to him, which caused a stir?

Answer: Mr. J.A. Harrison

8. What job did Anne have?

Answer: school teacher

She did this for two years. Towards the end of the book she decides next year she will attend college.
9. What was Anne's position in the Avonlea Improvement Society?

Answer: secretary

Gilbert Blythe was president,Fred Wright was vice-president, and Diana Barry was treasurer.
10. What happened in the last chapter of the book?

Answer: a wedding

Miss Lavender finally gets married to Stephen Irving. Twenty-five years ago Stephen proposed, but they never did get married.
Source: Author Piecrust

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Anne Shirley Easier
2. Anne of Green Gables Easier
3. Anne Of Green Gables Easier
4. Anne of Green Gables Easier
5. Anne of Green Gables Easier
6. Anne of Green Gables Easier
7. Rilla of Ingleside Easier
8. Annest of Annes Average
9. Anne of Green Gables Average
10. "Anne of Avonlea" Challenge Average
11. Anne of Avonlea Part I Average
12. Anne of the Island Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us