FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rilla of Ingleside
Quiz about Rilla of Ingleside

The Ultimate Rilla of Ingleside Quiz | Kid Lit Authors


Anne and Gilbert's youngest daughter matures during wartime.

A multiple-choice quiz by IcyDevil27. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
IcyDevil27
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,021
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
665
Last 3 plays: Guest 188 (10/10), LauraMcC (10/10), Guest 97 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Rilla's full name? Hint


Question 2 of 10
2. Anne considers Rilla to be what? Hint


Question 3 of 10
3. Which of Rilla's brother's goes off to war first? Hint


Question 4 of 10
4. What is sent to Walter in a letter by some cruel Redmond boys? Hint


Question 5 of 10
5. Who tells Rilla that Walter enlisted? Hint


Question 6 of 10
6. Rilla brings home a war baby from James Anderson's house, in what does she bring it? Hint


Question 7 of 10
7. What does Rilla call the war-baby? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the poem that Walter writes that becomes famous? Hint


Question 9 of 10
9. Who is Rilla in love with throughout the whole book? Hint


Question 10 of 10
10. What does Rilla kick when the war is finally over? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 188: 10/10
May 15 2024 : LauraMcC: 10/10
May 03 2024 : Guest 97: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Rilla's full name?

Answer: Bertha Marilla Blythe

Rilla is named after Anne's real mother and Anne's adoptive mother-figure.
2. Anne considers Rilla to be what?

Answer: Vain

Anne considers Rilla to be extremely vain and will not pamper her ego like other people do.
3. Which of Rilla's brother's goes off to war first?

Answer: Jem

Jem is the first to enlist, along with their childhood playmate and Nan's sweetheart Jerry Meredith.
4. What is sent to Walter in a letter by some cruel Redmond boys?

Answer: A white feather

To receive a white feather in those times was to be regarded as a coward.
5. Who tells Rilla that Walter enlisted?

Answer: Irene Howard

Interestingly enough, Irene Howard knew before Rilla did and told Rilla as she was preparing for one of her various roles in the concert.
6. Rilla brings home a war baby from James Anderson's house, in what does she bring it?

Answer: Soup Tureen

Yes, and Rilla curses soup tureens oftimes in the book.
7. What does Rilla call the war-baby?

Answer: Jims

The baby is named James Kitchner Anderson, after his father and Lord Kitchner, but everyone calls him Jims.
8. What is the name of the poem that Walter writes that becomes famous?

Answer: The Piper

He calls it The Piper. It is sent all over the world and becomes rather famous.
9. Who is Rilla in love with throughout the whole book?

Answer: Kenneth Ford

Rilla is in love with Kenneth Ford the duration of this last Anne novel.
10. What does Rilla kick when the war is finally over?

Answer: Her green hat

Rilla spent an excessive amount on the hat and then vowed to wear it until the end of the war, even though she hated it so!
Source: Author IcyDevil27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us