FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Green Gables
Quiz about Anne of Green Gables

The Ultimate Anne of Green Gables Quiz | Kid Lit Authors


This is a quiz dedicated to one of my favorite books.

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
JsusFreak
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,821
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3415
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: LauraMcC (9/10), Emma-Jane (9/10), Guest 172 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote this book? Hint


Question 2 of 10
2. How are Matthew and Marilla Cuthbert related? Hint


Question 3 of 10
3. What name did Anne give to Barry's Pond? Hint


Question 4 of 10
4. How did Anne break her ankle in the book? Hint


Question 5 of 10
5. When Anne got Diana drunk (by accident, of course) on currant wine, what did Anne ORIGINALLY intend to give Diana? Hint


Question 6 of 10
6. What did Gilbert call Anne in school, which motivated her to hit him on the head with her slate? Hint


Question 7 of 10
7. What was the title of the poem that Anne recited at the White Sands Hotel? Hint


Question 8 of 10
8. In the beginning of the novel, with whom does Anne lose her temper? Hint


Question 9 of 10
9. What item of Marilla's did Anne claim to have lost? Hint


Question 10 of 10
10. At the end of the book, Gilbert gave Anne a surprise. What was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : LauraMcC: 9/10
May 02 2024 : Emma-Jane: 9/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote this book?

Answer: L.M Montgomery

She's a Canadian writer and the author of the 'Anne' series.
2. How are Matthew and Marilla Cuthbert related?

Answer: Brother and sister

Yes, it may look like they're married but they ARE brother and sister.
3. What name did Anne give to Barry's Pond?

Answer: Lake of Shining Waters

She renamed it Lake of Shining Waters, which drove Marilla crazy.
4. How did Anne break her ankle in the book?

Answer: She was walking someone's roof ridgepole

She did it on a dare from Josie Pye and ended up falling off the roof and breaking her ankle.
5. When Anne got Diana drunk (by accident, of course) on currant wine, what did Anne ORIGINALLY intend to give Diana?

Answer: Raspberry cordial

Anne mistakenly gave Diana red currant wine got her drunk. Needless to say, Mrs. Barry (Diana's mom) did not believe it was an accident.
6. What did Gilbert call Anne in school, which motivated her to hit him on the head with her slate?

Answer: Carrots

One of the funniest moments in the movie version of 'Anne.' Poor, poor Gil :)
7. What was the title of the poem that Anne recited at the White Sands Hotel?

Answer: 'The Highwayman'

This was a cool scene in the movie version. It was sweet when Gil smiled, clapping the hardest than anyone :)
8. In the beginning of the novel, with whom does Anne lose her temper?

Answer: Rachel Lynde

I admit, Mrs. Lynde was a bit hard on her, talking about her freckles and hair and all.
9. What item of Marilla's did Anne claim to have lost?

Answer: Amethyst brooch

Marilla eventually found it pinned to her shawl and Anne then was permitted to go to the picnic after all.
10. At the end of the book, Gilbert gave Anne a surprise. What was it?

Answer: To teach at the Avonlea school

Originally, Anne was supposed to be teaching at Carmody and Gilbert was to get the school in Avonlea, but since he knew how much Anne wanted to be close to Green Gables, he volunteered to teach at Carmody. As for the marriage proposal, that doesn't come until the end of the book, 'Anne of the Island.'
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Anne Shirley Easier
2. Anne Of Green Gables Easier
3. Anne of Green Gables Easier
4. Anne of Green Gables Easier
5. Anne of Green Gables Easier
6. Rilla of Ingleside Easier
7. Annest of Annes Average
8. Anne of Green Gables Average
9. Are You A Kindred Spirit? Average
10. Anne of the Island Average
11. "Anne of Avonlea" Challenge Average
12. Anne of Avonlea Part I Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us