FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne Of Green Gables
Quiz about Anne Of Green Gables

How much do you know about Anne Of Green Gables? | Quiz


Have you read 'Anne of Green Gables'? Do you think you know the story? Do my quiz, and see if you really do!

A multiple-choice quiz by aria. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
aria
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,644
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3824
- -
Question 1 of 10
1. In the books written by L.M Montgomery, what was Anne of Green Gables last name? Hint


Question 2 of 10
2. In what Canadian province was the orphanage that Anne came from? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the woman who adopted Anne? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of Anne's 'Bosom Friend'? Hint


Question 5 of 10
5. At first, the couple who adopted Anne did not want her, and thought about giving her to someone else. What woman were they thinking of giving her to? Hint


Question 6 of 10
6. There was an apple blossom tree outside Anne's window. What did she call it? Hint


Question 7 of 10
7. What did Anne break over Gilbert Blythe's head the first day of school? Hint


Question 8 of 10
8. When Anne tries to dye her hair black, what colour does it turn? Hint


Question 9 of 10
9. Sadly, Matthew dies, what does he die from? Hint


Question 10 of 10
10. For Christmas, Matthew bought Anne a dress with what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 82: 8/10
Jul 01 2024 : Guest 173: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the books written by L.M Montgomery, what was Anne of Green Gables last name?

Answer: Shirley

2. In what Canadian province was the orphanage that Anne came from?

Answer: Nova Scotia

At the time the books took place, Newfoundland was still part of England!
3. What was the name of the woman who adopted Anne?

Answer: Marilla Cuthbert

Her brother's name was Matthew Cuthbert.
4. What was the name of Anne's 'Bosom Friend'?

Answer: Diana Barry

5. At first, the couple who adopted Anne did not want her, and thought about giving her to someone else. What woman were they thinking of giving her to?

Answer: Mrs. Blewett

Mrs. Blewett had 11 children!!!!
6. There was an apple blossom tree outside Anne's window. What did she call it?

Answer: The Snow Queen

7. What did Anne break over Gilbert Blythe's head the first day of school?

Answer: A slate tablet

8. When Anne tries to dye her hair black, what colour does it turn?

Answer: Green

9. Sadly, Matthew dies, what does he die from?

Answer: A weak heart

10. For Christmas, Matthew bought Anne a dress with what?

Answer: Puffed sleeves

Source: Author aria

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Anne of Green Gables Average
2. Anne of Green Gables Easier
3. Anne of Green Gables Easier
4. Anne of Green Gables Average
5. Anne of Green Gables Average
6. Anne of Green Gables Tough
7. Anne of Green Gables Average
8. Anne Shirley Easier
9. Anne of the Island Average
10. Anne of Avonlea Average
11. Anne of Green Gables Tough
12. Anne of Ingleside Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us