FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Green Gables
Quiz about Anne of Green Gables

Anne of Green Gables Multiple Choice Quiz | 10 Questions


Have you read all of the Anne books? Do you think you are a know-it-all about the whole series? Well, try this quiz and we'll see...

A multiple-choice quiz by bakbak. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
bakbak
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,650
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2848
- -
Question 1 of 10
1. Where was Anne Shirley born? Hint


Question 2 of 10
2. Whom does Anne marry? Hint


Question 3 of 10
3. Where does Anne go to college to study for her BA? Hint


Question 4 of 10
4. How many children did Anne give birth to? Hint


Question 5 of 10
5. What relative of her husband's did Anne detest? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Anne and her husband move after they married? Hint


Question 7 of 10
7. What profession is Anne's husband? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of Anne's favorite pupil, not including the two that lived with her? Hint


Question 9 of 10
9. What were the names of the twins that Marilla and Anne 'adopted'? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Jem named after? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Anne Shirley born?

Answer: Bolingbroke, Nova Scotia

She was born a 'Bluenose' but didn't consider herself one. She considered herself an 'Islander to the core'.
2. Whom does Anne marry?

Answer: Gilbert Blythe

All of the others asked her to marry them. Gilbert actually had to ask her twice.
3. Where does Anne go to college to study for her BA?

Answer: Redmond

Queen's was where she went to teacher's college. The others I made up.
4. How many children did Anne give birth to?

Answer: 7

She had Joyce (who died as a baby), Jem, Walter (who was killed in World War I), Di and Nan (twins), Shirley, and Rilla.
5. What relative of her husband's did Anne detest?

Answer: Aunt Mary Maria

Doctor Dave was the only other true relative of Gilbert's. He was his great uncle.
6. Where did Anne and her husband move after they married?

Answer: Four Winds, PEI

They moved to Four Winds, which was 60 miles from Avonlea, a long way back then. Anne and Gilbert later move to Glen St. Mary which is right next to Four Winds.
7. What profession is Anne's husband?

Answer: a doctor

He went to Medical School while Anne taught at Summerside.
8. What was the name of Anne's favorite pupil, not including the two that lived with her?

Answer: Paul Irving

Paul later became a distiguished poet.
9. What were the names of the twins that Marilla and Anne 'adopted'?

Answer: Davy and Dora

Davy and Dora are the children of Marilla's deceased third cousin. They need a home, so Marilla and Anne decide to adopt them.
10. Who was Jem named after?

Answer: Captain Jim and Matthew

Jem's full name is James Matthew Blythe. The James was from Captain Jim and the Matthew was from Matthew.
Source: Author bakbak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us