FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne of Ingleside
Quiz about Anne of Ingleside

Anne of Ingleside Trivia Quiz


This lovely quiz is about the sixth book in L.M. Montgomery's world famous Anne of Green Gables Series. Good luck!

A multiple-choice quiz by Phoenix3000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. L. M. Montgomery

Author
Phoenix3000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,977
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1511
Last 3 plays: Guest 212 (15/15), Guest 112 (13/15), Guest 70 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the current name of 'the Hollow'? Hint


Question 2 of 15
2. What was said to be an 'omen' of Walter's future at Courcelette? Hint


Question 3 of 15
3. Of whom does Anne become very jealous at the end of the book? Hint


Question 4 of 15
4. Who is Susan Baker? Hint


Question 5 of 15
5. Who is Susan's 'little brown boy'? Hint


Question 6 of 15
6. Who is Miss Emmy? Hint


Question 7 of 15
7. What does Rilla consider an 'utter disgrace' to do? Hint


Question 8 of 15
8. Who is Captain Malachi? Hint


Question 9 of 15
9. Where do Anne and Gilbert decide to go on holiday? Hint


Question 10 of 15
10. Who is Bertie Shakespeare Drew? Hint


Question 11 of 15
11. What is the new last name of Miss Cornelia? Hint


Question 12 of 15
12. What did Anne give Gilbert for their anniversary? Hint


Question 13 of 15
13. What did Anne wear to Christine's house? Hint


Question 14 of 15
14. How many living children does Anne have? Hint


Question 15 of 15
15. How is Rilla's way of talking different from the other Blythe children? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 212: 15/15
Jul 05 2024 : Guest 112: 13/15
Jul 02 2024 : Guest 70: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the current name of 'the Hollow'?

Answer: Rainbow Valley

Darling little Walter came up with this name after a rainstorm when a rainbow went right through the Hollow. He decided it needed a better name, so Rainbow Valley it became.
2. What was said to be an 'omen' of Walter's future at Courcelette?

Answer: A white cross above his head while he was sleeping

Poor, poor Walter would indeed die while going over the hill at Courcelette. Anne regarded that white cross she has seen as an omen of a white cross to be over Walter's head 'somewhere in France'.
3. Of whom does Anne become very jealous at the end of the book?

Answer: Christine Stuart

She thought Gilbert didn't love her anymore, so when Gil started complementing her and being dazed, she became spitefully jealous.
4. Who is Susan Baker?

Answer: The family's cook and housekeeper

Susan is the nicest old duck!
5. Who is Susan's 'little brown boy'?

Answer: Shirley

Anne was so sick after giving birth to Shirley, that Susan had to take care of him for weeks, and soon came to believe that Shirley was her boy.
6. Who is Miss Emmy?

Answer: Rilla's teacher

Rilla just worships the ground Miss Emmy walks on!
7. What does Rilla consider an 'utter disgrace' to do?

Answer: Carry a cake through town

Rilla threw the cake in the river when she saw Miss Emmy coming, then found out that Miss Emmy was carrying a cake too!
8. Who is Captain Malachi?

Answer: A sailor friend of Jem's

He showed Jem his pocketwatch, his ship models and told him stories.
9. Where do Anne and Gilbert decide to go on holiday?

Answer: London

There's a medical conference there in February, and Gil insists that they both need a holiday.
10. Who is Bertie Shakespeare Drew?

Answer: Jem's best friend

Such a weird name!
11. What is the new last name of Miss Cornelia?

Answer: Elliot

Susan loved pushing that in her face in the next book.
12. What did Anne give Gilbert for their anniversary?

Answer: A silver-handled knife

It had the date and his initials on it.
13. What did Anne wear to Christine's house?

Answer: A pink enamel heart

Red heads don't usually look good in pink, but she wore that silly heart anyway.
14. How many living children does Anne have?

Answer: 6

It was seven, but Joyce died at birth.
15. How is Rilla's way of talking different from the other Blythe children?

Answer: She has a lisp

Whose cruel idea was it to put an 's' in lisp?
Source: Author Phoenix3000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Anne Shirley Easier
2. Anne of Green Gables Easier
3. Anne Of Green Gables Easier
4. Anne of Green Gables Easier
5. Anne of Green Gables Easier
6. Anne of Green Gables Easier
7. Rilla of Ingleside Easier
8. Annest of Annes Average
9. Anne of Green Gables Average
10. "Anne of Avonlea" Challenge Average
11. Anne of Avonlea Part I Average
12. Anne of the Island Average

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us