FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about As easy as 123
Quiz about As easy as 123

As easy as 1-2-3 Trivia Quiz


Each question relates to a number from one to ten, with only one maths question involved!

A multiple-choice quiz by lones78. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Numbers for Kids

Author
lones78
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,207
Updated
Jun 10 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
10316
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: mkmorris (9/10), james1947 (10/10), Guest 174 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to a popular rhyme, how many dickie birds were sitting on a wall? Hint


Question 2 of 10
2. Who received the 10 commandments (from God) on Mt Sinai? Hint


Question 3 of 10
3. How many bears, little pigs, or blind mice are there? Hint


Question 4 of 10
4. In the game of pool (similar to snooker and billiards), what colour is the 8-ball? Hint


Question 5 of 10
5. How many dwarfs was Snow White friends with? Hint


Question 6 of 10
6. Which number (in the English language) is the only number with the same number of letters as its value? Hint


Question 7 of 10
7. Of the following, which group of animals DOES NOT almost always have five fingers and toes on each hand/foot? Hint


Question 8 of 10
8. If you are really, really happy, you are said to be in seventh heaven, or on what number cloud? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of a six-sided figure? Hint


Question 10 of 10
10. If I had 10 green bottles sitting on a wall and nine of them have accidentally fallen, how many green bottles will I have left sitting on the wall? Hint





Most Recent Scores
Today : mkmorris: 9/10
Mar 03 2024 : james1947: 10/10
Mar 02 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 72: 8/10
Feb 29 2024 : bucki82: 9/10
Feb 28 2024 : Guest 87: 5/10
Feb 26 2024 : xxFruitcakexx: 8/10
Feb 25 2024 : cleeclope: 10/10
Feb 22 2024 : njbruce: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to a popular rhyme, how many dickie birds were sitting on a wall?

Answer: Two

Two little dickie birds sitting on a wall,
One named Peter, one named Paul.
Fly away Peter, fly away Paul,
Come back Peter, come back Paul!
2. Who received the 10 commandments (from God) on Mt Sinai?

Answer: Moses

According to Judeo-Christian tradition, the 10 commandments were written by God and given to Moses in the form of stone tablets. The 10 commandments basically tell people to be nice to each other.
3. How many bears, little pigs, or blind mice are there?

Answer: Three

The three bears, three little pigs and three blind mice are all either storybook or nursery rhyme characters. Goldilocks ruined the day for the three bears, the big bad wolf ruined the day for the three little pigs and the farmer's wife ruined the day for the three blind mice.
4. In the game of pool (similar to snooker and billiards), what colour is the 8-ball?

Answer: Black

In billiards, a player uses a cue to hit the white ball onto another ball, in an attempt to get a ball into a pocket on the table. After a player has hit all their balls (either 'bigs' or 'smalls') into the pockets surrounding the playing table, the player then gets to try to hit the 8-ball into a pocket. The first person to do this wins the game.
5. How many dwarfs was Snow White friends with?

Answer: Seven

Snow White stayed with her friends, the seven dwarfs, after she received warning that her step mother was going to try to kill her. After eating a poisonous apple, she fell asleep until the handsome prince woke her with a kiss and they lived happily ever after.
6. Which number (in the English language) is the only number with the same number of letters as its value?

Answer: Four

The number four is considered unlucky in some Asian cultures as it sounds similar to the word for 'death'. Being scared of the number four is called 'tetraphobia'.
7. Of the following, which group of animals DOES NOT almost always have five fingers and toes on each hand/foot?

Answer: Birds

Of the reptiles, amphibians and mammals which have fingers or toes, almost all of them have five on each extremity (arm or leg). Most starfish have five 'arms' and most cars with a manual transmission have five gears.
8. If you are really, really happy, you are said to be in seventh heaven, or on what number cloud?

Answer: Nine

November is named for the Latin word 'novem', which means nine. November always starts on the same day of the week as March (and February when it is not a leap year).
9. What is the name of a six-sided figure?

Answer: Hexagon

Each cell in a honeycomb has six sides and all insects have six legs. A guitar has six strings and an over in the game of cricket is made up of six balls (six times that the bowler bowls the ball to the batter).
10. If I had 10 green bottles sitting on a wall and nine of them have accidentally fallen, how many green bottles will I have left sitting on the wall?

Answer: One

I would have one lonely green bottle sitting on that wall because 10-9=1!
Source: Author lones78

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #4:

And now, a by-the-numbers review of all of the quizzes submitted to our fourth Commission in the Author's lounge, all of which involved numbers in some way and started in September 2009.

  1. From Zero to Hero Average
  2. 100 Percent Chance of Rain Average
  3. Euler's Number and Euler's Constant Tough
  4. As easy as 1-2-3 Easier
  5. One Billion and One Dalmatians Average
  6. 1337 - Leet and Loving It Average
  7. Six Days, Seven Nights Tough
  8. The Number of the Beats Average
  9. Raised in the 1660s Average
  10. It Takes Two, Babe Average
  11. Painting by Numbers Average
  12. Fiction By The Numbers Average

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us