Quiz about Avatar The Last Airbender
Quiz about Avatar The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender Test | TV for Kids


An "Avatar: The Last Airbender" quiz. This quiz is recommended for people who have seen all the episodes.

A multiple-choice quiz by Chillphill. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
Chillphill
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2427
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 117 (0/10), Guest 175 (9/10), Guest 110 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what season of "Avatar" did the gang meet Toph? Hint

3rd Season
1st Season
2nd Season
The gang did not meet Toph.

2. In the episode "Jet" what was Jet going to destroy after he blew up the dam? Hint

A forest
His secret treehouse
Appa
A village

3. In which Air Temple did Aang find Momo? Hint

Northern Air Temple
Western Air Temple
Eastern Air Temple
Southern Air Temple

4. What element does Sokka bend? Hint

Water
None
Fire
Cookie Dough

5. What did the gang have to do in order to survive the "Cave of Two Lovers"? Hint

Trust in Love
Sacrifice Momo
Eat tons of food
Set up a campfire

6. In the first two seasons, when was the only time Aang could control when he went in or out of the Avatar State? Hint

When he did yoga
When he ate banana custard
Never
After he went to bed

7. How many stomachs does Appa have? Hint

Five
One
Six
Thirty

8. In the four part episode "Sozin's Comet", what did Firelord Ozai rename himself? Hint

The Wonderful Wizard
The Phoenix King
King of the World
Fireman

9. When did Aang get his tattoos? Hint

When he got a pet sky bison
When he turned 10
When he mastered Airbending
At a naming ceremony

10. What does Toph like to call Aang? Hint

Airhead
Twinkle Toes
Fly Boy
Cloud Kisser


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what season of "Avatar" did the gang meet Toph?

Answer: 2nd Season

Toph was found in the episode "Blind Bandit" in Season Two. Toph is blind but she is very good at Earthbending. Toph then became Aang's Earthbending teacher.
2. In the episode "Jet" what was Jet going to destroy after he blew up the dam?

Answer: A village

Jet and his team set blasting jelly near the dam to wipe out a Fire Nation village. Sokka got to the village earlier and convinced the people to move out. Katara never again trusted Jet from that point on.
3. In which Air Temple did Aang find Momo?

Answer: Southern Air Temple

Momo was found when Aang, Katara, and Sokka went to the Southern Air Temple. Aang stopped Sokka from eating Momo and then Momo became a pet. Momo is a funny winged lemur that likes to play tricks on people.
4. What element does Sokka bend?

Answer: None

Unlike his sister Katara, Sokka does not bend an element. Instead he has his trusty Boomerang! He can throw and hit his enemies with pin-point accuracy! In season three, he makes himself a sword.
5. What did the gang have to do in order to survive the "Cave of Two Lovers"?

Answer: Trust in Love

Aang, Katara, Sokka, and the people they meet outside the cave had to trust in love in order to survive. When the ceiling broke and split Sokka with his new friends and Aang with Katara and Appa, Sokka had to trust his somewhat crazy friends. You can guess that Katara and Aang had to kiss in order to get out of the cave.
6. In the first two seasons, when was the only time Aang could control when he went in or out of the Avatar State?

Answer: Never

Whenever Aang gets mad or one of his friends is in danger, Aang goes into the Avatar State. He can not control how to go in or out of the Avatar State though. A Guru thought he could help Aang learn this skill but when he was at the last part of the training, Aang saw a vision of Katara in trouble so he left. After he left he could never again go into the Avatar State.
7. How many stomachs does Appa have?

Answer: Five

What else would you expect from a 10 ton bison? Appa has five stomachs to digest all his food. Momo does not think this is fair beacuse he gets only a little part of a watermelon that he and Appa share and Appa gets a bigger part.
8. In the four part episode "Sozin's Comet", what did Firelord Ozai rename himself?

Answer: The Phoenix King

Firelord Ozai was going to destroy the world and not be Firelord any more. So he sent Azula to be Firelord while he renamed himself The Phoenix King.
9. When did Aang get his tattoos?

Answer: When he mastered Airbending

When Aang got his tattoos, that was after he mastered Airbending at a young age because he was the Avatar. Only Avatars who are born into the Air Nomads get tattoos.
10. What does Toph like to call Aang?

Answer: Twinkle Toes

When Aang first battled Toph, he would always hover on his toes to block Toph's attacks. She is blind so when Aang hovers she can't feel Aang on the ground. One day Toph was joking around and called Aang 'Twinkle Toes'.
Source: Author Chillphill

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 117: 0/10
Nov 26 2022 : Guest 175: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 110: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 173: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 47: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 167: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 121: 1/10
Nov 20 2022 : Guest 15: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 72: 7/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us