FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender
Quiz about Avatar The Last Airbender

10 Question Kids Quiz: Avatar: The Last Airbender | TV for Kids


General questions about "Avatar: The Last Airbender". Hope this is fun!

A multiple-choice quiz by Spirit_of_Kya. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,473
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
838
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (8/10), Guest 49 (6/10), RexPester30 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What tea flavor did Uncle Iroh tell Zuko was his favorite? Hint


Question 2 of 10
2. Near the end of season 3, when Azula begins to lose her mind, who does she talk to that isn't really there? Hint


Question 3 of 10
3. In season 2, how does Jet find out that Iroh and Zuko are firebenders? Hint


Question 4 of 10
4. In "The Blue Spirit" who rescues Aang from Admiral Zhao? Hint


Question 5 of 10
5. Who of the following is the only person to be a match for Azula every time they've faced off? Hint


Question 6 of 10
6. What is the trigger phrase Long Feng uses to gain control over the people he has brain-washed? Hint


Question 7 of 10
7. What do Aang, Katara, and Sokka use to confuse the Sheer Shu and escape from June and Zuko? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Iroh's tea shop in Ba Sing Se? Hint


Question 9 of 10
9. In "Nightmares and Daydreams" Aang sees something wrong with the Fire Lord in his final dream before the invasion. What is it that Aang sees that calms him? Hint


Question 10 of 10
10. What does Yon Rha try to give Katara in exchange for sparing his life? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 73: 8/10
Jun 02 2024 : Guest 49: 6/10
May 24 2024 : RexPester30: 10/10
May 07 2024 : Stonecreek: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What tea flavor did Uncle Iroh tell Zuko was his favorite?

Answer: Ginseng

Uncle Iroh tells Zuko that ginseng tea is his favorite after his duel with Zhao.
2. Near the end of season 3, when Azula begins to lose her mind, who does she talk to that isn't really there?

Answer: Her mother

Azula has a conversation with her mother about why she is there. Ursa explains she "doesn't want to miss her own daughter's coronation." Later, Azula throws a brush shattering a mirror, revealing that it was a delusion.
3. In season 2, how does Jet find out that Iroh and Zuko are firebenders?

Answer: He sees Iroh heating his tea

Jet witnesses Iroh heating his tea at the train station. This later causes an unhealthy obsession as Jet tries to expose Zuko and Iroh as firebenders, resulting in Jet's arrest.
4. In "The Blue Spirit" who rescues Aang from Admiral Zhao?

Answer: Zuko

Admiral Zhao captures Aang and imprisons him. This leaves Zuko with little choice but to rescue Aang so that he can capture him to restore his honor.
5. Who of the following is the only person to be a match for Azula every time they've faced off?

Answer: Katara

Katara is the only person Azula has never been able to beat in single combat. Everytime she won or escaped was because someone else helped her.
6. What is the trigger phrase Long Feng uses to gain control over the people he has brain-washed?

Answer: "The Earth King has invited you to Lake Laogai."

Long Feng has brain-washed many people. Using the trigger phrase "The Earth King has invited you to Lake Laogai" he activates their training, taking control over them.
7. What do Aang, Katara, and Sokka use to confuse the Sheer Shu and escape from June and Zuko?

Answer: Perfume

The Sheer Shu sees with its nose. Aang, Katara, and Sokka cover it in perfume confusing its senses and effectively blinding it. It lashes out, striking both June and Zuko with its toxic tongue, paralyzing them and allowing Aang and the others to escape.
8. What is the name of Iroh's tea shop in Ba Sing Se?

Answer: The Jasmine Dragon

Iroh gets a chance to open a tea shop in the upper ring of Ba Sing Se claiming it is "A dream come true!" He spends some time thinking of names for the shop, finally deciding on "The Jasmine Dragon", explaining that the name is "dramatic and poetic".
9. In "Nightmares and Daydreams" Aang sees something wrong with the Fire Lord in his final dream before the invasion. What is it that Aang sees that calms him?

Answer: The Fire Lord isn't wearing pants

Aang hasn't slept in days becaused he's worried about the invasion and fighting the Fire Lord. The others decide to make him a bed out of sheep's wool to calm him. He finally has a peaceful sleep, dreaming that Fire Lord Ozai isn't wearing pants, ultimately making him feel more confident about the upcoming battle.
10. What does Yon Rha try to give Katara in exchange for sparing his life?

Answer: His mother

Yon Rha begs Katara for his life, saying he did a bad thing killing Katara's mother and offers his own mother up as a "fair" exchange. Katara sees how horrible a person Yon Rha is and realizes he isn't worth killing.
Source: Author Spirit_of_Kya

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us