FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender
Quiz about Avatar The Last Airbender

"Avatar: The Last Airbender" Trivia Quiz


I love this show so I made a quiz about it. It's my best quiz yet.

A multiple-choice quiz by mewtwo. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
mewtwo
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,799
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3846
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (8/10), Guest 120 (10/10), Guest 49 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Avatar before Aang? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the young Earthbender the gang meets? Hint


Question 3 of 10
3. Who is Zuko's father?
Hint


Question 4 of 10
4. Who of the following is trying to capture Aang? Hint


Question 5 of 10
5. In what episode do we first see Aang? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the Blind Bandit? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "The Library", who is kidnapped? Hint


Question 8 of 10
8. Who are Azula's friends? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of a bender is Toph? Hint


Question 10 of 10
10. In the episode "City of Walls and Secrets", where did the gang go to get Appa? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 99: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 120: 10/10
May 25 2024 : Guest 49: 10/10
May 24 2024 : RexPester30: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Avatar before Aang?

Answer: Avatar Roku

In the episode the "Southern Air Temple", Aang was looking at Roku then Katara said "Who is that?". Then Aang said "That's Avatar Roku, the Avatar before me."
2. Who is the young Earthbender the gang meets?

Answer: Toph

We first see Toph in the episode "The Blind Bandit". She lost to Aang. Toph joined the gang to teach Aang Earthbending.
3. Who is Zuko's father?

Answer: Fire Lord Ozai

Fire Lord Ozai is the leader of the Fire Nation. Aang must defeat him in order to stop the War before the comet comes after which the Fire Nation will be undefeatable.
4. Who of the following is trying to capture Aang?

Answer: Zuko & Azula

In the episode "The Storm" Uncle Iroh told a story about Zuko and why he is mean. Zuko's father gave him a scar so Zuko must capture Aang so he can go back home.
5. In what episode do we first see Aang?

Answer: "The Boy in the Iceberg"

After Katara saw Aang, she took Sokka's Boomerang. Then she hit the berg and Aang was free. When Aang was free he fainted and he fell into Katara's arms.
6. Who is the Blind Bandit?

Answer: Toph

In the episode "The Blind Bandit", the announcer said Toph's name which was The Blind Bandit. Toph lied to Aang because she said her dad changed his mind, which he did not. Two men try and get Toph to bring her home. They did capture her but she metalbends and gets out of the cage.
7. In the episode "The Library", who is kidnapped?

Answer: Appa

A Firebender found Appa and took him and made him do tricks in a circus. A Sandbender (a form of Earthbender) sold Appa to him and Appa was soon taken to Lake Laogai which is also where Jet was held. Toph tried to save him but the library was sinking. Aang was mad and Toph was sad and they began their search for Appa.
8. Who are Azula's friends?

Answer: Mai and Ty Lee

Mai and Ty Lee are in some episodes of session 2 including the finale as the Kyoshi warriors.
9. What kind of a bender is Toph?

Answer: Earth

We see Toph in the episode "The Blind Bandit". She soon joins Aang to teach him Earth bending. Toph was in a tournament called "Earth Rumble Six" and a guy offered money to anyone who could beat Toph. Aang volunteered to fight; he won and Toph lost.
10. In the episode "City of Walls and Secrets", where did the gang go to get Appa?

Answer: Ba Sing Se

After Appa was stolen, Aang found the benders who took him and one bender said he was in Ba Sing Se. So the group got a train and went to Ba Sing Se.
Source: Author mewtwo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us