FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar  Bending it the right way
Quiz about Avatar  Bending it the right way

"Avatar" - Bending it the right way Quiz


Hi. If you have seen "Avatar: The Last Airbender", you will probably agree that the most fascinating aspect of the show was the different bending arts. Take this quiz to find out how to bend the elements correctly.

A multiple-choice quiz by remote9. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
remote9
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
288
- -
Question 1 of 10
1. What was the first Airbending talent showed by Aang? Hint


Question 2 of 10
2. What special Earthbending skills were unique to Toph? Hint


Question 3 of 10
3. What sinister bending art allows someone to take complete control of someone else? Hint


Question 4 of 10
4. What among the following is a sub-talent of few gifted Waterbenders? Hint


Question 5 of 10
5. What among the following is a sub-art of Firebending? Hint


Question 6 of 10
6. What forgotten bending art did Aang learn from the Lion Turtle? Hint


Question 7 of 10
7. According to Iroh, what is the most important aspect of Firebending? Hint


Question 8 of 10
8. Which among the following was Aang's own creation? Hint


Question 9 of 10
9. Name the Avatar before Aang whose native element was Earth (Aang's native element is Air). Hint


Question 10 of 10
10. Let's finish traditionally. What is the usual sequence in which an Avatar learns to bend the elements? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first Airbending talent showed by Aang?

Answer: He went 10 feet in the air by sneezing

When Katara and Sokka first discovered Aang, he sneezed and went 10 feet into the air. That made Katara realize that he was very powerful, and the last of the Airbenders.
2. What special Earthbending skills were unique to Toph?

Answer: Seismic sense, Metalbending

Despite being blind, Toph could use the Seismic sense to "see" people by hearing vibrations made by their feet. She also used Metalbending to escape her captors in an iron tank, and was the first ever Metalbender in history.
3. What sinister bending art allows someone to take complete control of someone else?

Answer: Bloodbending

Bloodbending is the ability to control the movement of fluids inside a person's body, turning them into puppets. It is very difficult, and can be performed by Waterbenders only on a full moon night.
4. What among the following is a sub-talent of few gifted Waterbenders?

Answer: Healing

Healing wounds with water is a rare gift of few Waterbenders. Katara had this ability and used it for the first time to heal the wounds caused by Aang's accidental Firebending, and continued to use this gift throughout the show.
5. What among the following is a sub-art of Firebending?

Answer: Lightning generation

Lightning can only be generated by skilled Firebenders, who can release the energy produced by separating Yin and Yang in a controlled manner. Zuko was seen learning this art from his uncle, Iroh. Lavabending is not a sub-art of Firebending as it requires Earthbending alongside Firebending.
6. What forgotten bending art did Aang learn from the Lion Turtle?

Answer: Energybending

Aang learnt the extremely dangerous bending art, Energybending, from the Lion Turtle. To perform this art, the caster's own energy must be unbendable, or else they will get corupted and might die. Aang used this art to completely remove Fire Lord Ozai's Firebending.
7. According to Iroh, what is the most important aspect of Firebending?

Answer: Breathing

Breathing is the most important aspect of Firebending, as Iroh consistently tells Zuko throughout the show. Breathing fire also helped to save Zuko's life during his attempt to enter the Northern Water Tribe's city.
8. Which among the following was Aang's own creation?

Answer: Air Scooter

Air Scooter was the name of the small ball of compressed air created by Aang, on which he could ride very fast. It was revealed in the episode "The Storm" that it was created by Aang for a game.
9. Name the Avatar before Aang whose native element was Earth (Aang's native element is Air).

Answer: Avatar Kyoshi

In tbe episode "The Warriors of Kyoshi", it was revealed that Avatar Kyoshi was Avatar before Avatar Roku, and she hailed from the Earth Kingdom. Her most impressive display of power was when she separated the entire Kyoshi island from the mainland by Earthbending.
10. Let's finish traditionally. What is the usual sequence in which an Avatar learns to bend the elements?

Answer: Water, Earth, Fire, Air

Before the start of every episode, Katara's voice revealed the circle of elements and how the war started between the nations. It ended stating that she believes Aang can save the world.
Source: Author remote9

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us