FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar Characters
Quiz about Avatar Characters

"Avatar" Characters Trivia Quiz


One of my favorite shows is "Avatar: The Last Airbender". How well do you know the characters from the show?

A multiple-choice quiz by emb1354. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
emb1354
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,712
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
488
- -
Question 1 of 10
1. Who is Prince Zuko's sister? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the Fire Lord who started the war? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is an animal companion to one of the characters in Avatar? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the man who taught Sokka swordsmanship? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Prince Zuko's and Princess Azula's maternal great-grandfather? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of Prince Zuko's girlfriend after he returns to the Fire Nation? Hint


Question 7 of 10
7. Who taught Aang how to redirect lightning before the final battle with Ozai? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the monk who raised and taught Aang? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the princess of the Northern Water Tribe? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of Sokka and Katara's father? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 189: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 212: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Prince Zuko's sister?

Answer: Azula

Azula is Prince Zuko's younger sister.
2. What was the name of the Fire Lord who started the war?

Answer: Sozin

Fire Lord Sozin started the war even though he was once good friends with Avatar Roku who told him that he shouldn't start the war.
3. Which of the following is an animal companion to one of the characters in Avatar?

Answer: Nyla

Nyla is a male shirshu that is owned by the bounty hunter, June.
4. Who was the man who taught Sokka swordsmanship?

Answer: Master Piandao

Master Piandao taught Sokka how to use and make a sword while the Gang was in the Fire Nation even though it turns out that he knew who they were.
5. What is the name of Prince Zuko's and Princess Azula's maternal great-grandfather?

Answer: Roku

Sozin is the paternal great-grandfather and Roku is the maternal great-grandfather. This causes distress in Zuko as he tries to figure out the difference between right and wrong.
6. What is the name of Prince Zuko's girlfriend after he returns to the Fire Nation?

Answer: Mai

Mai and Zuko start a relationship after he returns to the Fire Nation from Ba Sing Se with his sister.
7. Who taught Aang how to redirect lightning before the final battle with Ozai?

Answer: Zuko

Iroh taught Zuko how to redirect lightning, and then Zuko taught Aang how to redirect lightning.
8. What is the name of the monk who raised and taught Aang?

Answer: Gyatso

Gyatso was an old monk that raised Aang, and Aang was entirely devastated to learn that he had died during an attack by the Fire Nation.
9. Who is the princess of the Northern Water Tribe?

Answer: Yue

Yue is the princess of the Northern Water Tribe. She sacrifices herself to become the moon spirit after Zhao attempted to kill the moon spirit.
10. What is the name of Sokka and Katara's father?

Answer: Hakoda

Hakoda is Sokka and Katara's father and the leader of the soldiers from the Southern Water Tribe.
Source: Author emb1354

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us