FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar  the Finale
Quiz about Avatar  the Finale

"Avatar" - the Finale! Trivia Quiz


My questions in this quiz are about the "Avatar" T.V. movie "The Siege of the North"!

A multiple-choice quiz by lilkid88. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
lilkid88
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,105
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3699
Last 3 plays: Guest 206 (2/10), Guest 212 (9/10), Guest 184 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the princess Sokka likes? Hint


Question 2 of 10
2. Who fights Zuko at the end of part one and loses? Hint


Question 3 of 10
3. What was the nickname of the spirit Ko? Hint


Question 4 of 10
4. What are the names of the moon and the ocean spirits? Hint


Question 5 of 10
5. What did Aang see when he looked at the koi fish? Hint


Question 6 of 10
6. What happened to Admiral Zhao? Hint


Question 7 of 10
7. Did Uncle Iroh use firebending in "The Siege of the North"? If so, against whom? Hint


Question 8 of 10
8. Who finds out that Zuko is the Blue-Spirit? Hint


Question 9 of 10
9. Did Zuko's sister Azula appear in "The Siege of the North"? If so where? Hint


Question 10 of 10
10. Who of the following dies in this episode? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 206: 2/10
Apr 25 2024 : Guest 212: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 184: 9/10
Apr 06 2024 : Upstart3: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the princess Sokka likes?

Answer: Princess Yue

You previously meet Princess Yue in the previous episode, "The Waterbending Master". She then is engaged! In the movie, Sokka is to watch over her.
2. Who fights Zuko at the end of part one and loses?

Answer: Katara

This was Katara. She has to protect Aang after he crosses over to the spirit world. But Zuko has plans to steal him! She tried her hardest and almost won. But when daybreak came the firebender Zuko prevailed!
3. What was the nickname of the spirit Ko?

Answer: Face Stealer

The spirit Ko is nicknamed the Face Stealer. This is because he steals your face if you show expression or fear when talking to him! Aang somehow gets out of this predicament even after showing expression!
4. What are the names of the moon and the ocean spirits?

Answer: Tui & La

Ko reveals the names after Aang says he needs to find the moon and the ocean spirit. He then says "I must be going now!"
5. What did Aang see when he looked at the koi fish?

Answer: Yin Yang

He just made Yue and Katara be quiet so he could get his concentration back. But he notices two koi fish. When he stares at them, they show him the Yin Yang, taking him into the spirit world.
6. What happened to Admiral Zhao?

Answer: He was pulled into the ocean.

After dueling with Zuko for a while, the ocean spirit comes after them both, but Zuko rolls away. It grabbed Zhao and pulled him into the ocean, even though Zuko made an attempt to help.
7. Did Uncle Iroh use firebending in "The Siege of the North"? If so, against whom?

Answer: Yes. Against Zhao's men.

He did use firebending - he used it against Zhao's men. He was aiming for Zhao himself. He promised Zhao whatever he did to the fish he'd unleash on them 10-fold and he did.
8. Who finds out that Zuko is the Blue-Spirit?

Answer: Zhao

Zhao did when he saw Zuko's swords in the previous episode "The Waterbending Master". But he didn't tell Zuko he knew (besides the fact he thought he was dead). He mentioned it in the beginning of Zuko's duel at the end of the movie!
9. Did Zuko's sister Azula appear in "The Siege of the North"? If so where?

Answer: Yes. At the end with the Fire Lord.

She does have a cameo in this episode! She is seen bowing to the fire lord as she has a task to complete. She does not talk though. Although she will have a bigger role in the season following this one.
10. Who of the following dies in this episode?

Answer: The Princess Sokka likes.

Princess Yue dies. She dies because she gave life back to the fish because it gave her life! She said her goodbyes to Sokka. How sad, I wasn't expecting this.
Source: Author lilkid88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us