FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender
Quiz about Avatar The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender Quiz Challenge - How Much Do You Know? | TV for Kids


This quiz is about the new show on Nick, "Avatar" - enjoy!

A multiple-choice quiz by MayhemMaster. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
MayhemMaster
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
7059
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: RexPester30 (10/10), Guest 172 (9/10), Guest 37 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many years was Aang imprisoned in the glacier? Hint


Question 2 of 10
2. What weapon does Sokka always carry around? Hint


Question 3 of 10
3. How is Iroh related to Prince Zuko? Hint


Question 4 of 10
4. Why is Prince Zuko away from the Fire Nation? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the girl that calls Aang "Aangy" in the Kyoshi Island episode? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the King of Omashu? Hint


Question 7 of 10
7. Was the Avatar before Aang a Firebender?


Question 8 of 10
8. The Water Temple is in the South Pole.


Question 9 of 10
9. Of the list of animals he says he wants to ride has Aang ridden on any of them so far?


Question 10 of 10
10. What kind of animals is Momo?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : RexPester30: 10/10
May 23 2024 : Guest 172: 9/10
May 20 2024 : Guest 37: 10/10
May 13 2024 : Guest 71: 8/10
May 12 2024 : Guest 131: 7/10
May 08 2024 : Guest 81: 9/10
May 01 2024 : Guest 195: 10/10
Apr 25 2024 : asandahl: 8/10
Apr 21 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years was Aang imprisoned in the glacier?

Answer: 100

It says in the intro how long it was. He and Appa were caught in a storm and fell in the ocean. Aang saved himself and Appa by encasing themselves in a glacier.
2. What weapon does Sokka always carry around?

Answer: Boomerang

He has a harpoon only in the beginning of the first episode. He always carries the boomerang around. The boomerang was given to him by his father.
3. How is Iroh related to Prince Zuko?

Answer: Uncle

Zuko refers to Iroh as his uncle several times. Uncle Iroh is a retired Fire Nation general. The many years of retirement have mellowed him out and he doesn't really care about the war, he just wants to sit down and have some tea.
4. Why is Prince Zuko away from the Fire Nation?

Answer: He's in exile.

The scar on his eye is a symbol of his banishment from the Fire Nation because he was considered a failure because he dishonored his father, Fire Lord Ozai when he spoke out during a meeting of the Fire Nation War Council. He's trying to capture Aang because it is the only way Ozai will accept him back supposedly.
5. What is the name of the girl that calls Aang "Aangy" in the Kyoshi Island episode?

Answer: Koko

Aang replies "Okay Koko." But of course she's a fair weather fan and gets bored with him soon enough.
6. Who is the King of Omashu?

Answer: Bumi

It is Aang's old pal Bumi. He's over 100 years old.
7. Was the Avatar before Aang a Firebender?

Answer: Yes

He was shown during the "Air Temple" episode. His name is Avatar Roku.He is also in the two episodes entitled Winter Solstice.
8. The Water Temple is in the South Pole.

Answer: False

Katara and Sokka live in the South Pole. They mention many a time that the Water Temple is in the North Pole and that's where they want to go first, so Katara and Aang could learn Water Bending.
9. Of the list of animals he says he wants to ride has Aang ridden on any of them so far?

Answer: Yes

He has ridden the Elephant Koi in the "Kyoshi Island" episode.
10. What kind of animals is Momo?

Answer: Winged Lemur

Momo is a lemur. Lemurs are type of primate that live on the African island of Madagascar. And no, they don't fly - unlike Momo!
Source: Author MayhemMaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us