FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender
Quiz about Avatar The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender | 10 Question Kids Multiple Choice Quiz


I hope you enjoy this quiz!

A multiple-choice quiz by sheluby94. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
sheluby94
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
229,857
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2798
- -
Question 1 of 10
1. Where did Katara and Sokka find Aang? Hint


Question 2 of 10
2. Why do Zuko and his uncle cut off their hair? Hint


Question 3 of 10
3. In the second season, who are the people that Aang, Katara, and Sokka see? (Just give me how they are related.) Hint


Question 4 of 10
4. Why does Aang need to learn all the elements? Hint


Question 5 of 10
5. What nation is Sokka from? Hint


Question 6 of 10
6. Do the people in the story use scrolls to write on?


Question 7 of 10
7. What is the first element that comes in the line of the Avatars? Hint


Question 8 of 10
8. What animal is Appa? Hint


Question 9 of 10
9. Who is King Bumi? Hint


Question 10 of 10
10. What is the first season called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Katara and Sokka find Aang?

Answer: In an iceberg.

He was found in an iceberg 100 years after he ran away. He was very glad to see them, even though he didn't know them.
2. Why do Zuko and his uncle cut off their hair?

Answer: To disguise themselves.

This happened in the second season, and Zuko's sister tells them that they can come home. They were tricked, so they left the boat and cut off their hair to show that they are not able to become royal again.
3. In the second season, who are the people that Aang, Katara, and Sokka see? (Just give me how they are related.)

Answer: They are all people they care about.

In the episode "The Swamp" Aang, Katara, and Sokka get lost in the swamp and they see spirits of the people they care most about. They all see different people. The problem is that Aang sees someone he doesn't know yet.
4. Why does Aang need to learn all the elements?

Answer: Because he is the Avatar and needs all of these powers.

Aang is the Avatar and he has to save the world from a great war. He also is being chased by the banished fire nation Prince, and so needs all of the elements to keep eluding the Prince.
5. What nation is Sokka from?

Answer: The Water Nation

He is from the Water Nation. He was born in the southern tribe with his sister Katara. Sokka can't waterbend, unlike his sister.
6. Do the people in the story use scrolls to write on?

Answer: yes

When this takes place, they use scrolls to write on just like ancient people in the real world. By the look of the writing, it looks like Chinese or Japanese.
7. What is the first element that comes in the line of the Avatars?

Answer: Waterbending

The line for the Avatars is Water, Earth, Fire, then last Air. When Aang dies, the chain will carry on with the title of Avatar passed on to someone from the Water tribe.
8. What animal is Appa?

Answer: Flying bison

Yes, Appa is a flying bison. He has six legs and a huge tail for him to go higher or lower depending on what Aang wants. Appa has six stomachs to feed so he eats a lot. He plays a very important part in this story, not just because he is a source of transportation, but he is a likeable animal.
9. Who is King Bumi?

Answer: He is the king of one the Earthbending tribes.

He is king of the Earthbending tribes. King Bumi is one of Aang's greatest friends. King Bumi is also over 100 years old because Aang and Bumi were best friends before Aang disappeared.
10. What is the first season called?

Answer: Water

It is named Water because that is when he learns to waterbend. The group heads to the north pole to learn how to waterbend and when they get there, they don't allow Katara to learn the fighting verson of waterbending. Finally at the end, the waterbending teacher will teach her and Aang.
Source: Author sheluby94

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us