FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name that Avatar Episode Season 1
Quiz about Name that Avatar Episode Season 1

Name that "Avatar" Episode Season 1 Quiz


I will give you three short facts about an episode in "Avatar" season 1, and you will guess what episode I am talking about. Good luck!

A multiple-choice quiz by Chillphill. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
Chillphill
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,413
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
903
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 49 (8/10), Guest 107 (10/10).
Question 1 of 10
1. - Katara and Sokka find an old friend
- Aang eats stewed sea prunes
- A map is crushed and stolen
Hint


Question 2 of 10
2. - Canyon Crawlers attack
- A wounded Earthbender Guide
- War between two tribes
Hint


Question 3 of 10
3. - Aang goes home
- There is a room full of statues
- Sokka finds a winged lemur
Hint


Question 4 of 10
4. - We meet the Cabbage Man
- Aang jumps through a waterfall
- Bumi eats rock candy
Hint


Question 5 of 10
5. - Meng introduces herself
- Katara and Aang mess with the clouds
- A volcano explodes
Hint


Question 6 of 10
6. - Miyuki gets her dinner
- Aang gets captured
- Katara and Sokka suck on frogs
Hint


Question 7 of 10
7. - Zuko's boat gets wrecked
- Katara steals something
- Katara loses something
Hint


Question 8 of 10
8. - The Duke finds jelly candy and blasting jelly
- Aang flies through the trees
- A dam blows up
Hint


Question 9 of 10
9. - Katara finds an acorn
- Hei Bai attacks a village
- Roku's dragon comes to visit
Hint


Question 10 of 10
10. - Teo flies with Aang
- The mechanist builds weapons
- Sokka flys in a balloon
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : Guest 68: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 49: 8/10
May 31 2024 : Guest 107: 10/10
May 24 2024 : RexPester30: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. - Katara and Sokka find an old friend - Aang eats stewed sea prunes - A map is crushed and stolen

Answer: Bato of the Water Tribe

When the gang visits a village, they realize that their friend Bato is there. Bato is cooking stewed sea prunes which is a favorite of many Water Tribe people, although Aang hates them. Sokka and Katara are so happy they found Bato that they completely ignore Aang. So when Aang finds a map, he steals it and crushes it.
2. - Canyon Crawlers attack - A wounded Earthbender Guide - War between two tribes

Answer: The Great Divide

Canyon Crawlers are nasty beasts that live in the canyon. These animals attack and harm an Earthbender Guide. The Guide is leading two very angry tribes across the canyon. These tribes are the Zhang tribe and the Gan Jin tribe.
3. - Aang goes home - There is a room full of statues - Sokka finds a winged lemur

Answer: The Southern Air Temple

The Southern Air Temple is where Aang was born. When Katara goes exploring, she finds a room full of statues of past Avatars. In that same room, Sokka spots a winged lemur named Momo. He is always hungry, so he tries to eat it.
4. - We meet the Cabbage Man - Aang jumps through a waterfall - Bumi eats rock candy

Answer: The King of Omashu

Aang and his friends travel to the city of Omashu. In the city, Aang plays around, and he destroys a Cabbage Man's cart. He is arrested and is sent to King Bumi. He makes him complete crazy tasks in order to save his friends. One of those tasks is jumping through a waterfall to get a key. In the end, the blockade his friends are trapped in is actually rock candy!
5. - Meng introduces herself - Katara and Aang mess with the clouds - A volcano explodes

Answer: The Fortune Teller

In this episode, the gang visits a town with a fortune teller in it. In the town there is a girl named Meng who has a crush on Aang. The fortune teller predicts that the town will be safe, but Aang discovers that the volcano will explode. The fortune teller has a book in which she reads the clouds, so Katara and Aang waterbend the clouds into a skull to signal death.

In the end, the volcano explodes but Aang saves the day.
6. - Miyuki gets her dinner - Aang gets captured - Katara and Sokka suck on frogs

Answer: The Blue Spirit

Sokka and Katara are sick and it is up to Aang to find a cure. When he goes to a herbalist, she makes dinner for her cat, Miyuki. When the lady tells Aang to go get frozen frogs, Aang sets out and gets captured. Finally, Aang gets back and gives Sokka and Katara frozen frogs to suck on.
7. - Zuko's boat gets wrecked - Katara steals something - Katara loses something

Answer: The Waterbending Scroll

Zuko is following the gang as they settle in a little town. When he tries to moor his boat, it gets stolen and then wrecked. Katara and her friends go into a pirate shop and finds a waterbending scroll. Katara makes a dumb choice and steals it.
Afterwards, Zuko spots Katara waterbending with her new scroll. He captures her and her necklace falls off and she loses it. Zuko finds the necklace and goes on trying to capture the Avatar.
8. - The Duke finds jelly candy and blasting jelly - Aang flies through the trees - A dam blows up

Answer: Jet

Jet is the leader of the Freedom Fighters. The Duke finds a barrel full of blasting jelly, and another barrel full of jelly candy. Jet was planning to blow up a dam to destroy a Fire Nation village when Aang found out. Jet then chases Aang through the trees and fights him. Aang gets away and the dam blows up. Sokka, however, warned the village so everyone was safe.
9. - Katara finds an acorn - Hei Bai attacks a village - Roku's dragon comes to visit

Answer: The Spirit World

"The Spirit World" starts off when the gang finds a forest burned down. Aang is sad but Katara finds an acorn to remind Aang that the forest will grow back. They run into a town that gets attacked every night. The monster that attacks the village is Hei Bai.

Hei Bai takes Sokka away and Aang goes after him. Without knowing, Aang goes into the Spirit World. Avatar Roku's dragon comes to Aang and sends him to the a Fire Nation island. In the end, Aang finds Sokka and they live happily ever after.
10. - Teo flies with Aang - The mechanist builds weapons - Sokka flys in a balloon

Answer: The Northern Air Temple

The Northern Air Temple is home to Teo and his dad who is a mechanist. Aang spots people flying and joins them. Teo introduces himself in the sky. His dad is busy working on weapons for the Fire Nation. He does this to keep them away. Aang stops the mechanist and decides to fight the Fire Nation. Sokka and Teo's Dad build a war balloon to win the battle agianst the Fire Nation.
Source: Author Chillphill

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us