FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar Books 1 and 2
Quiz about Avatar Books 1 and 2

"Avatar" Books 1 and 2 Trivia Quiz


Hey! There were not that many Avatar quizes so I thought I would make one! I've seen every episode from book one and two, so expect questions from some of those, but most are from the second season finale! Mostly the second one though, so, ENJOY!

A multiple-choice quiz by Kyoshie14. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
Kyoshie14
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,358
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2644
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 203 (9/10), Guest 41 (9/10), Upstart3 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Imprisoned", what type of bender is Haru? Hint


Question 2 of 10
2. What chakra did Aang leave the Guru in during the season finale of book 2? Hint


Question 3 of 10
3. In "The Avatar State", what type of water does Katara get given within a little necklace? Hint


Question 4 of 10
4. What are the seven chakras? (Be exact, if one's wrong, the whole answer is.) (Book 2, "The Guru") Hint


Question 5 of 10
5. Where is the thought chakra located? Hint


Question 6 of 10
6. What comet is coming and when is it supposed to be there? (Book 1 or 2, mentioned in many episodes.) Hint


Question 7 of 10
7. What is Haru's father's name? (Book 1, "Imprisoned") Hint


Question 8 of 10
8. In the episode "The Swamp", what tribe are Tho, Due, and Huu a part of? Hint


Question 9 of 10
9. In "The City of Walls and Secrets", what is everyone so excited about what the Earth King has because it's so un-normal? Hint


Question 10 of 10
10. In the Book 1 season finale, what are the names of the two koi fish, and which one does Yue give her soul to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 203: 9/10
Apr 23 2024 : Guest 41: 9/10
Apr 04 2024 : Upstart3: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Imprisoned", what type of bender is Haru?

Answer: Earth

Aang and the gang find Haru practising his earth bending deep in the woods. When they follow him home, they find out that his city has been taken over by the Fire Nation, and that his father was taken by the Fire Nation soldiers.
2. What chakra did Aang leave the Guru in during the season finale of book 2?

Answer: Thought

While trying to open the thought chakra, Aang sees Katara chained to a wall somewhere, and loses the control of the chakra and leaves to go and try to find help. While leaving, the guru tries to warn him that if he left then, then he can't go into the Avatar state at all, but he doesn't listen and keeps on going.
3. In "The Avatar State", what type of water does Katara get given within a little necklace?

Answer: Spirit Oasis water

Katara is given a necklace with water from the Spirit Oasis from Master Pakku. The water is said to have mystical powers, being from the Spirit Oasis, and Katara is going to use it to try and heal Zuko's scar, but is interrupted right before she does by Aang and Iroh. Later when Aang gets attacked, she uses the water to heal his burns.
4. What are the seven chakras? (Be exact, if one's wrong, the whole answer is.) (Book 2, "The Guru")

Answer: fire, water, earth, air, light, sound, and thought

In the season finale, the guru goes through all seven chakras: earth, water, fire, air, sound, light, and thought. Aang leaves while opening the thought chakra, making it so that he can not go into the Avatar state at all.
5. Where is the thought chakra located?

Answer: crown of the head

The thought chakra deals with cosmic energy and is blocked by earthly attachments; in Aang's case, Katara. While opening it, Aang seems to go up into space and see stuff that is happening, and he sees Katara struggling against some type of bonds.
6. What comet is coming and when is it supposed to be there? (Book 1 or 2, mentioned in many episodes.)

Answer: Sozin's comet, at the end of summer

Aang is working extremely hard, trying to master all four elements before the end of summer, when Sozin's comet will come, giving the Fire Nation unstoppable powers.
7. What is Haru's father's name? (Book 1, "Imprisoned")

Answer: Tyro

Haru's father, Tyro, had been taken by the Fire Nation because he and some other men had fought back against them, trying to stop them from taking their village.
8. In the episode "The Swamp", what tribe are Tho, Due, and Huu a part of?

Answer: Foggy Swamp Tribe

In the episode, "The Swamp", Tho, Due, and Huu try to hunt Appa and Momo, who got separated from Aang, Katara, and Sokka. While MoMo and Appa are being hunted, the gang is fighting off a giant vine monster, who turns out to be a water tribe bending the water inside of the vines.
9. In "The City of Walls and Secrets", what is everyone so excited about what the Earth King has because it's so un-normal?

Answer: bear

The Earth King has a party for his pet bear, and everyone thinks it is strange because it is the first one. Most animals in this show are combined from animals of today, for example platypus bear, badger mole, and many other things.
10. In the Book 1 season finale, what are the names of the two koi fish, and which one does Yue give her soul to?

Answer: Tui and La, Tui

In the season finale, Admiral Zhao scoops up the koi fish Tui in a bag, sending the world into darkness without the moon, making the water benders weak. He then kills the fish, causing Yue to give her soul to Tui, since when she was born, she was sick and part of Tui's soul lived on in her.
Source: Author Kyoshie14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us