FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender Whose Life is That
Quiz about Avatar The Last Airbender Whose Life is That

"Avatar: The Last Airbender" Whose Life is That? Quiz


I will give you a rhyming sentence and you will tell me which character it's about.

A multiple-choice quiz by UltimatePennys. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4792
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: RexPester30 (9/10), Guest 172 (9/10), Guest 78 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. My father scarred me on the face.
Now the Avatar is who I chase.
Hint


Question 2 of 10
2. My friends and I must travel far.
But have no fear I'm the Avatar!
Hint


Question 3 of 10
3. I am an Earthbending master.
Only Aang who I teach can ever learn faster!
Hint


Question 4 of 10
4. Recently promoted by the Fire Lord,
I treat Zuko with discord.
Hint


Question 5 of 10
5. I have an older brother.
The Fire Nation took our mother.
Hint


Question 6 of 10
6. When Sokka first saw me he wanted me as food.
At the Southern Air temple, I am the last of my brood.
Hint


Question 7 of 10
7. I love every kind of tea,
And help everyone I see.
Hint


Question 8 of 10
8. I took my brother's place,
And now we're caught in a cat and mouse chase.
Hint


Question 9 of 10
9. My son is a public disgrace,
So I scarred him on the face.
Hint


Question 10 of 10
10. I was captured by Long Feng in Ba Sing Se,
On a very dark and mysterious day.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : RexPester30: 9/10
May 19 2024 : Guest 172: 9/10
May 09 2024 : Guest 78: 4/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 27: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 108: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 65: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My father scarred me on the face. Now the Avatar is who I chase.

Answer: Zuko

He was banished after speaking up against a general then refused to duel his father when he challenged him to Agni Kai (Fire Duel). Zuko betrays Aang's trust in the episode 'Cross Roads of Destiny' where he teams up with his sister and the Dai Li to overthrow the Earth King in a coup.
2. My friends and I must travel far. But have no fear I'm the Avatar!

Answer: Aang

Aang was trapped in an iceberg for 100 years! He is also destined to save the world, something he would rather do later as he explores the sights of a world that has gone a hundred years without him.
3. I am an Earthbending master. Only Aang who I teach can ever learn faster!

Answer: Toph

She learned very quickly when everyone thought that being blind would handicap her too greatly to do anything more than basic Earthbending. She uses the Preying Mantis style which is very different from normal Earthbending techniques.
4. Recently promoted by the Fire Lord, I treat Zuko with discord.

Answer: Admiral Zhao

Zhao was promoted to Admiral by Zuko's father to give extra authority in his search for the Avatar which was in direct competion with Zuko's. In the finale of series one he was dragged underwater by the sea spirit instead of accepting Zuko's help. He is quite rash and was unable to completely master Firebending because of it.
5. I have an older brother. The Fire Nation took our mother.

Answer: Katara

When her mother was killed, she took on a motherly role herself and treated Sokka like a baby. Katara is also a master Waterbender and teaches Aang Waterbending.
6. When Sokka first saw me he wanted me as food. At the Southern Air temple, I am the last of my brood.

Answer: Momo

Momo eventually brought Sokka fruit at the end of the episode. Appa and Momo develop a close relationship and they almost always try to stay together.
Besides Aang, Momo was the most upset by Appa's capture.
7. I love every kind of tea, And help everyone I see.

Answer: Iroh

During the episode 'Tales of Ba Sing Se' he helped someone with their stance when he was mugging him. Iroh is a kind and gentle man who doesn't care for sides of the war. He just helps people - he was going to be the Fire Lord but his brother usurped his position and became the Fire Lord in his place.
8. I took my brother's place, And now we're caught in a cat and mouse chase.

Answer: Princess Azula

She was tasked with finding her brother at the end of Season 1. She is also is a firebending prodigy, able to bend lightning and use blue flames.
9. My son is a public disgrace, So I scarred him on the face.

Answer: Fire Lord Ozai

He is cruel and manipulative and usurped his brothers rightful position as the Fire Lord. He shows pride in Azula because she has followed in his footsteps and become almost exactly like him.
10. I was captured by Long Feng in Ba Sing Se, On a very dark and mysterious day.

Answer: Appa

Long Feng uses him as leverage to stop Aang from revealing invasion plans that could disrupt the peace of Ba Sing Se. He was eventually rescued in the episode 'Lake Laogai'.
Source: Author UltimatePennys

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us