FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender  The Guru
Quiz about Avatar The Last Airbender  The Guru

"Avatar: The Last Airbender" - "The Guru" Quiz


This quiz will test your knowledge on the episode "The Guru", from "Avatar: The Last Airbender", all the way down to the last detail.

A multiple-choice quiz by gingerninja17. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
445
- -
Question 1 of 10
1. What air temple did Guru Pathik live at? Hint


Question 2 of 10
2. What friend of Aang's is also a personal friend of Guru Pathik? Hint


Question 3 of 10
3. Where on the body is the light chakra located? Hint


Question 4 of 10
4. What thing in nature does Guru Pathik compare the chakras in Aang's body to? Hint


Question 5 of 10
5. When Katara is meeting with the Council of Five what general gives her the scrolls that need the Earth King's seal? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the man at the left of Hakoda when Sokka walks into the water tribe tent to meet his dad? Hint


Question 7 of 10
7. When Aang opened his earth chakra which of the fears did he not experience? Hint


Question 8 of 10
8. After opening his fire chakra, what did Aang taste after burping? Hint


Question 9 of 10
9. When opening the chakras what chakra did Guru Pathik not name? Hint


Question 10 of 10
10. What were the ingredients of tangle mines? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 174: 8/10
May 05 2024 : Guest 143: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What air temple did Guru Pathik live at?

Answer: Eastern Air Temple

Guru Pathik lived at the Eastern Air Temple according to the note that Guru Pathik attached to Appa's horn.
2. What friend of Aang's is also a personal friend of Guru Pathik?

Answer: Monk Gyatso

Guru Pathik was a spiritual brother of Aang's people and personal friends with Monk Gyatso.
3. Where on the body is the light chakra located?

Answer: In the center of the forehead

The light chakra also deals with insight and is blocked by illusion.
4. What thing in nature does Guru Pathik compare the chakras in Aang's body to?

Answer: Spiraling pools of water flowing in a creek

The energy in our bodies and the water in the creek can't always flow smoothly because life is messy, and things tend to fall in the creek.
5. When Katara is meeting with the Council of Five what general gives her the scrolls that need the Earth King's seal?

Answer: General How

General How's duty in the Earth Kingdom city of Ba Sing Se was to protect and guard the outer wall. He also sent military intelligence to other Earth Kingdom bases.
6. Who is the man at the left of Hakoda when Sokka walks into the water tribe tent to meet his dad?

Answer: Bato

Bato was first seen in "Bato of the Water Tribe" (episode 15, Book 1). He was separated from the other water tribe warriors because he was injured in a battle, but later rejoined them after he received information from an Earth Kingdom soldier on the group's location.
7. When Aang opened his earth chakra which of the fears did he not experience?

Answer: Being attacked by Azula

Aang's fears involved him being freed by The Blue Spirit, losing Katara when she sank underground, Sozin's Comet, him in the Avatar State, and Fire Lord Ozai.
8. After opening his fire chakra, what did Aang taste after burping?

Answer: Onions and banana juice and strangely pickles

Aang and Guru Pathik had been on a diet of onions and banana juice while opening the chakras.
9. When opening the chakras what chakra did Guru Pathik not name?

Answer: Fourth Chakra: Air Chakra

The fourth chakra was the air chakra. This chakra was located in the heart. It dealt with love and was blocked by grief. This chakra was assumed to be the air chakra because all the other elements had a chakra named for them except air.
10. What were the ingredients of tangle mines?

Answer: Skunkfish and Seaweed

The tangle mines were used to stop Fire Navy ships. The seaweed would tangle the propeller and the foul stench of the skunkfish would force people to abandon ship.
Source: Author gingerninja17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us