FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender  Series Finale
Quiz about Avatar The Last Airbender  Series Finale

'Avatar: The Last Airbender' - Series Finale Quiz


The series finale! This is a quiz all about the third season's ending. Questions are from episodes 14-17 and the last episodes 18-21, which were put together into a two-hour special movie, 'Sozin's Comet'.

A multiple-choice quiz by daniya59. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
daniya59
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3345
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 47 (9/10), Upstart3 (10/10), Guest 172 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Why do Sokka and Zuko go to the highest security prison in the Fire Nation? Hint


Question 2 of 10
2. Mai and Ty Lee leave Azula's side and help Zuko, Sokka, and the others escape from the Boiling Rock prison.


Question 3 of 10
3. What type of play do Aang and the gang attend? Hint


Question 4 of 10
4. Who does Firelord Ozai choose as the next Firelord? Hint


Question 5 of 10
5. Jeong Jeong, King Bumi, Piandao, and Pakku were all masters of Katara, Sokka, and Aang. How else were they related? Hint


Question 6 of 10
6. How does Aang defeat Firelord Ozai? Hint


Question 7 of 10
7. After Firelord Azula's defeat, who becomes the next 'good' Firelord of the 'good' Fire Nation? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the Phoenix King? Hint


Question 9 of 10
9. What type of shop does Iroh run in the end? Hint


Question 10 of 10
10. Does Aang master all four elements?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 47: 9/10
Apr 06 2024 : Upstart3: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 172: 4/10
Mar 26 2024 : Guest 73: 0/10
Mar 18 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 98: 9/10
Mar 09 2024 : Guest 108: 10/10
Mar 08 2024 : cybervenz: 10/10
Mar 06 2024 : Guest 157: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why do Sokka and Zuko go to the highest security prison in the Fire Nation?

Answer: Sokka wanted to save his dad

Sokka decides to save Suki and his dad along with Zuko who helps him. Zuko tells Sokka that the Fire Nation probably kept the Water Tribe prisoners, which includes Sokka's dad in the highest security Fire Nation prison, the Boiling Rock.
2. Mai and Ty Lee leave Azula's side and help Zuko, Sokka, and the others escape from the Boiling Rock prison.

Answer: True

After Zuko and Sokka rescue Hakoda and Suki, Azula attacks them. Mai and Ty Lee plan to take Zuko's side and help them escape from Azula.
3. What type of play do Aang and the gang attend?

Answer: a play about themselves

The Fire Nation arranges a play about the Avatar and his journey. The events and characters were all real and true. However, the play ends in Aang's defeat from the Firelord.
4. Who does Firelord Ozai choose as the next Firelord?

Answer: Azula

Firelord Ozai decides to completely finish the Earth Kingdom. He tells Azula to stay in the Fire Nation and chooses her as the next Firelord.
5. Jeong Jeong, King Bumi, Piandao, and Pakku were all masters of Katara, Sokka, and Aang. How else were they related?

Answer: They were members of The Order of the White Lotus

Jeong Jeong first appeared in the episode, 'The Deserter.' He is a firebender and Aang was going to learn firebending from him. King Bumi was supposed to be Aang's earthbending master. Pakku was Katara and Aang's waterbending master. Piandao was Sokka's swordsmaster. This episode was called 'Sozin's Comet Part 2: Old Masters.'
6. How does Aang defeat Firelord Ozai?

Answer: He takes away Ozai's firebending

When Aang was trying to defend himself from the Firelord, he accidentally hits a cliff at the back which touches his scar. Aang then takes away the Firelord's bending by energybending, the power the Lion Turtle gave him.
7. After Firelord Azula's defeat, who becomes the next 'good' Firelord of the 'good' Fire Nation?

Answer: Zuko

Katara defeats Azula. Zuko is crowned the next Firelord and Aang is no more the enemy of the nation.
8. Who is the Phoenix King?

Answer: Ozai

Ozai tells Azula that she is the new Firelord and he will become the Phoenix King. The flag of the Fire Nation is also replaced with a new design.
9. What type of shop does Iroh run in the end?

Answer: a teashop

Iroh tells Zuko that when Aang defeats the Firelord, he will open a teashop. Everyone is shown sitting there in the end. Iroh names the shop 'Jasmine Dragon.'
10. Does Aang master all four elements?

Answer: Yes

When Aang goes into the Avatar State while fighting Ozai, he is surrounded by all four elements which shows he is the Avatar. He learns waterbending from Katara. He learns earthbending from Toph. He learns firebending from the Firebending Masters.
Source: Author daniya59

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us