FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender  Season 3
Quiz about Avatar The Last Airbender  Season 3

"Avatar: The Last Airbender" - Season 3 Quiz


This quiz is about the cartoon series, "Avatar: The Last Airbender". Questions here are based on the third season, "Fire".

A multiple-choice quiz by daniya59. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
daniya59
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,539
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2595
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 162 (9/10), Guest 199 (10/10), Guest 73 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "The Awakening": It appears that the Avatar has died.


Question 2 of 10
2. "The Puppetmaster": Who was the person that kidnapped people at night? Hint


Question 3 of 10
3. "The Headband": When Aang goes to school, who pretends to be his parents? Hint


Question 4 of 10
4. "The Avatar and the Firelord": Avatar Roku was once best friends with Firelord Sozin.


Question 5 of 10
5. "The Runaway": How did the Runaway cheat people? Hint


Question 6 of 10
6. "The Beach": Who was the powerful assassin hired by Zuko to kill the Avatar? Hint


Question 7 of 10
7. "Nightmares and Daydreams": Why does Aang keep on having nightmares and daydreams about being defeated by the Firelord? Hint


Question 8 of 10
8. "The Painted Lady": Why did Katara pretend to be the Painted Lady? Hint


Question 9 of 10
9. "Sokka's Master": Why did Sokka have a swordmaster? Hint


Question 10 of 10
10. "The Firebending Masters": How does Aang learn Firebending? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 16 2024 : Guest 162: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 199: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 73: 10/10
Apr 06 2024 : Upstart3: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 174: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 23: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 112: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Awakening": It appears that the Avatar has died.

Answer: True

After Azula shot lightning at Aang in the Crystal Cave, almost everyone thought he died. Roku told him that if he dies in the Avatar state, then the Avatar cycle will come to an end. Aang still lives and wakes up in a Fire Nation ship.
2. "The Puppetmaster": Who was the person that kidnapped people at night?

Answer: Hama

Hama was no evil witch but was just an old puppetmaker who looked like a witch. At midnight, she kidnapped people and put them in a secret cave by bloodbending.
3. "The Headband": When Aang goes to school, who pretends to be his parents?

Answer: Sokka and Katara

Aang gets in trouble in the Fire Nation school. He has to get his parents to come to a parent-teacher conference. So, Katara pretends to be his mother, while Sokka pretends to be his father.
4. "The Avatar and the Firelord": Avatar Roku was once best friends with Firelord Sozin.

Answer: True

Avatar Roku used to be best friends with Firelord Sozin when they were young. Roku wanted peace, but Sozin wanted war, that's why they became enemies.
5. "The Runaway": How did the Runaway cheat people?

Answer: by Earthbending

Toph was named the Runaway because she kept on pulling scams on people. She Earthbended the pegs she would play with and eventually win. After taking the money, she would run away.
6. "The Beach": Who was the powerful assassin hired by Zuko to kill the Avatar?

Answer: Combustion Man

Zuko hired an assassin to kill Aang because Zuko found out that Aang is still alive. The man had an eye on his forehead from which he shoots fire. Katara, Sokka, and Aang named him Combustion Man.
7. "Nightmares and Daydreams": Why does Aang keep on having nightmares and daydreams about being defeated by the Firelord?

Answer: He is too nervous and scared about fighting the Firelord.

The invasion was the next day and Aang was scared to fight the Firelord. He kept on having illusions in the day of the weirdest things he could imagine. At night, he would have nightmares about being defeated by the Firelord because he wasn't wearing pants.
8. "The Painted Lady": Why did Katara pretend to be the Painted Lady?

Answer: She felt sorry for the poor village.

Katara felt sorry for the poor village and villagers, but Aang and Sokka didn't. The village believed in a myth about the Painted Lady who would come and help them. So, Katara pretended to be the Painted Lady and at night, she went and helped the village.
9. "Sokka's Master": Why did Sokka have a swordmaster?

Answer: None of these.

Sokka felt bad about him being the only one in the gang who didn't know how to bend. He wanted to be great warrior instead, so he went to a swordfighting prodigy.
10. "The Firebending Masters": How does Aang learn Firebending?

Answer: From the Firebending Masters

Aang learned Firebending when he and Zuko danced along with the Firebending Masters. The Firebending Masters were two dragons who everyone thought were dead along with the Sunwarriors.
Source: Author daniya59

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us