FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar  The Cave of Two Lovers
Quiz about Avatar  The Cave of Two Lovers

"Avatar" - "The Cave of Two Lovers" Quiz


This quiz is specifically about the "Avatar: The Last Airbender" episode "The Cave of Two Lovers".

A multiple-choice quiz by MarisFMA. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
MarisFMA
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,223
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
272
- -
Question 1 of 10
1. In the begining after being referred to as "Naked Guy", Sokka says, "I could be ready in ___ minutes, seriously whenever." How many minutes does Sokka need to get ready? Hint


Question 2 of 10
2. Right Sokka tells us how long it takes for him to get ready, Katara shows Aang a Waterbending move - which move does she show him? Hint


Question 3 of 10
3. Team Avatar meets a group of nomads while at the river; what is their leader's name? Hint


Question 4 of 10
4. When the group of nomads first see Team Avatar what did they call them? Hint


Question 5 of 10
5. In this episode we see Uncle Iroh staring at a plant that he thinks is the White Dragon Bush. What is it really? Hint


Question 6 of 10
6. How long does each torch last that Team Avatar and the group of nomads use in the cave? Hint


Question 7 of 10
7. What do Lee and Mushi eat at Song's house? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the woman of the two lovers from the legend? Hint


Question 9 of 10
9. What is the saying on the lovers' tomb? Hint


Question 10 of 10
10. Aside from being Earthbenders what else can we say about Badgermoles after this episode? (SPECIFICALLY what we learn in just THIS episode.) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the begining after being referred to as "Naked Guy", Sokka says, "I could be ready in ___ minutes, seriously whenever." How many minutes does Sokka need to get ready?

Answer: 2

Right here he's just chilling in the water with just his underwear. Awkward, but kind of funny. Supposedly he could get ready in just 2 minutes, yeah right!
2. Right Sokka tells us how long it takes for him to get ready, Katara shows Aang a Waterbending move - which move does she show him?

Answer: Octopus Form

The Octopus Form I don't think I need to tell you where it got its name. But I'll tell you anyway, it's when you bend the water and form 8 whip-type limbs around you and you could use it for defence and offence. Pretty useful.
3. Team Avatar meets a group of nomads while at the river; what is their leader's name?

Answer: Chong

Chong, not the smartest person on the show or the leader type, but he's pretty funny. Anyway, he and his wife, Lily, and their group of nomads are also heading to Omashu. Yay!
4. When the group of nomads first see Team Avatar what did they call them?

Answer: River People

At first they call them River People and then introduce themselves. Then Aang explains that they are in fact not River People "just people" and also mentions that he's a nomad himself.
5. In this episode we see Uncle Iroh staring at a plant that he thinks is the White Dragon Bush. What is it really?

Answer: White Jade Bush

The White Jade Bush is a poisonous plant that can cause a rash. DO NOT EAT!
6. How long does each torch last that Team Avatar and the group of nomads use in the cave?

Answer: 2 Hours

They last two hours each, then Lily lights four more saying "And we have five torches. So that's ten hours". But of course it doesn't really work if they're all lit at the same time.
7. What do Lee and Mushi eat at Song's house?

Answer: Roast Duck

Roast duck is common in both the Earth Kingdom and the Fire Nation. And duck is one of the few animals in Avatar that is not a hybrid. Like other animals in Avatar, pigs for example.
8. What is the name of the woman of the two lovers from the legend?

Answer: Oma

Oma was one of the lovers the other was the male, Shu. They both learned Earthbending from the badgermoles and became the first Earthbenders. They then had a huge city named after them, get it Oma and Shu, Omashu!
9. What is the saying on the lovers' tomb?

Answer: Love is brightest in the dark

This saying leads them to figure out how to get out the cave. Now we see the torches dimming, them leaning towards each other, eyes closed. Then in the resulting darkness Aang and Katara figure out how the two lovers got out of the caves, which is to follow the crystals that only light up in the dark.
10. Aside from being Earthbenders what else can we say about Badgermoles after this episode? (SPECIFICALLY what we learn in just THIS episode.)

Answer: They're music lovers

They love music! We figure this out after Sokka and Chong sing a song for them. And in return they lead them out of the caves.
Source: Author MarisFMA

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us