FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar The Last Airbender  Season 3 Fire
Quiz about Avatar The Last Airbender  Season 3 Fire

"Avatar: The Last Airbender" - Season 3: Fire Quiz


This quiz is about the cartoon series "Avatar: The Last Airbender" from the third season.

A multiple-choice quiz by daniya59. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
daniya59
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2839
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 199 (8/10), Upstart3 (9/10), Guest 112 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. When Aang wakes up, what does he see which makes him shocked? Hint


Question 2 of 10
2. What does Aang name himself when he goes to the Fire Nation school? Hint


Question 3 of 10
3. What does Aang wear around his forehead? Hint


Question 4 of 10
4. Where do Azula, Mai, Ty lee, and Zuko go for vacation? Hint


Question 5 of 10
5. Zuko hires a powerful assassin to eliminate Mai.


Question 6 of 10
6. Who eventually makes Katara bloodbend? Hint


Question 7 of 10
7. Who is behind the Painted Lady? Hint


Question 8 of 10
8. Who was named the 'The Runaway'? Hint


Question 9 of 10
9. Who is Sokka's swordmaster? Hint


Question 10 of 10
10. What does Zuko decide when he is talking to the Firelord? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 199: 8/10
Apr 06 2024 : Upstart3: 9/10
Mar 11 2024 : Guest 112: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 02 2024 : Guest 41: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Aang wakes up, what does he see which makes him shocked?

Answer: A Fire Nation symbol.

Aang wakes up and sees a symbol of the Fire Nation and that he was in a Fire Nation ship. He has also grown hair and he wonders what happened.
2. What does Aang name himself when he goes to the Fire Nation school?

Answer: Kuzon

Aang names himself Kuzon because he had a friend in the Fire Nation named Kuzon. He pretends that he is from the Fire Nation.
3. What does Aang wear around his forehead?

Answer: a headband

Aang wears a headband around his head to cover his arrows from the Fire Nation.
He doesn't want anyone to know that he is the Avatar.
4. Where do Azula, Mai, Ty lee, and Zuko go for vacation?

Answer: Ember Island

Firelord Ozai wanted to have a meeting so he sends the teenagers to a place where his family used to go long time ago. It was called Ember Island, which is actually a beach and a little resort.
5. Zuko hires a powerful assassin to eliminate Mai.

Answer: False

Zuko finds out that the Avatar is still alive. He hires a powerful man with a third eye in his forehead to kill the Avatar. The Avatar and the gang name him 'Combustion Man.'
6. Who eventually makes Katara bloodbend?

Answer: Hama

The puppetmaster was actually the witch in town who was stealing people at midnight. She was from the Water Tribe so she got along well with Katara.
After Aang and the gang find out that she was the one who kidnapped people, Katara fights her. The puppetmaster Hama is too strong for Katara to beat, so Katara eventually bloodbends and defeats her. Katara didn't want to bloodbend because it was a crime.
7. Who is behind the Painted Lady?

Answer: Katara

Katara sees the village is in need for help, but Aang, Sokka, and Toph say that they have to move on. Katara pretends to be the spirit of the Painted Lady to help the villagers.
8. Who was named the 'The Runaway'?

Answer: Toph

Toph, Aang, and Sokka play tricks and scams on other people for money with the help of Toph's Earthbending. Katara hates their behavior. Toph tricked people and ran away, so she was wanted in the town. Because of this, she was named 'The Runaway.'
9. Who is Sokka's swordmaster?

Answer: Piandao

Sokka feels left out because the rest of the gang knows how to bend, but Sokka doesn't know how to bend anything. He goes to learn sword fighting from a powerful swordsmaster.
10. What does Zuko decide when he is talking to the Firelord?

Answer: He is joining the Avatar and he will help Aang defeat Ozai.

Zuko decides to join the Avatar and his friends, defeat Ozai, free Iroh, and look for his mother. He fights his father and Ozai admits that Zuko defeated him.
Source: Author daniya59

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us