FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avatar Season 1 Part 1
Quiz about Avatar Season 1 Part 1

"Avatar": Season 1 Part 1 Trivia Quiz


This is about the first 10 episodes in Season 1.

A multiple-choice quiz by 789tyguypiep. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Avatar: The Last Airbender

Author
789tyguypiep
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,330
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2938
Last 3 plays: Guest 216 (7/10), Guest 31 (6/10), Guest 85 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "The Boy in the Iceberg," which of the following happens? Hint


Question 2 of 10
2. In "The Avatar Returns," what won't Sokka give to the little kid(future warrior)? Hint


Question 3 of 10
3. In "The Southern Air Temple," who was Avatar before Aang? Hint


Question 4 of 10
4. Koko is a fan of Aang in "The Kyoshi Warriors".


Question 5 of 10
5. What does King Bumi give Katara and Sokka in "The King of Omashu"? Hint


Question 6 of 10
6. In "Imprisoned," what kind of nuts does Sokka bring back? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the angry spirit in "The Spirit World: Winter Solstice Part 1"? Hint


Question 8 of 10
8. In "Avatar Roku: Winter Solstice Part 2," what shape was the island he went to? Hint


Question 9 of 10
9. In "The Waterbending Scroll," who of the following chases Aang and his friends? Hint


Question 10 of 10
10. In the episode "Jet", whose name does Aang think is funny? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 216: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 31: 6/10
May 31 2024 : Guest 85: 5/10
May 30 2024 : Guest 65: 7/10
May 30 2024 : Guest 98: 7/10
May 29 2024 : Guest 38: 9/10
May 29 2024 : Guest 107: 5/10
May 29 2024 : Guest 108: 7/10
May 27 2024 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Boy in the Iceberg," which of the following happens?

Answer: Appa sneezes on Sokka.

Zuko is on his ship this whole episode. Aang doesn't learn waterbending until "The Waterbending Scroll" and Aang was never captured in another iceberg in that episode.
2. In "The Avatar Returns," what won't Sokka give to the little kid(future warrior)?

Answer: potty breaks

When Sokka is trying to train them to be their future warriors, one of the kids asks to go to the bathroom. But before he finishes, Sokka shouts, "AND NO POTTY BREAKS!"
3. In "The Southern Air Temple," who was Avatar before Aang?

Answer: Avatar Roku

Avatar Kyoshi was the one before Avatar Roku. The rest are not real Avatars, they are just skilled benders.
4. Koko is a fan of Aang in "The Kyoshi Warriors".

Answer: True

Koko is always crowding around Aang with her friends. When the painter is trying to paint Aang, it starts out with just Koko and Aang, but her friends crowd him until they all fall down.
5. What does King Bumi give Katara and Sokka in "The King of Omashu"?

Answer: Creeping Crystals

He gives them creeping crystals until Aang completes Bumi's three deadly challenges. When he completes them he also has to figure out his name before the creeping crystals cover Katara and Sokka's body.
6. In "Imprisoned," what kind of nuts does Sokka bring back?

Answer: Round and Oval

He also brings back rock shaped nuts, which may just be rocks. Momo starts banging on a rock shaped nut, until they hear Haru earthbending.
7. What is the name of the angry spirit in "The Spirit World: Winter Solstice Part 1"?

Answer: Hai Bi

The other three spirits are not in this episode. Tui and La are the Ocean and Moon spirits. Koh is the Face Stealer.
8. In "Avatar Roku: Winter Solstice Part 2," what shape was the island he went to?

Answer: Crescent

There he meets Avatar Roku in his Avatar Temple. But then Avatar Roku burns down his temple.
9. In "The Waterbending Scroll," who of the following chases Aang and his friends?

Answer: Pirates

They chase them, and then Aang, Sokka, and Katara steal their boat. Then the pirates steal Zuko's boat.
10. In the episode "Jet", whose name does Aang think is funny?

Answer: Pipsqueak

When he says Pipsqueak's name is funny (he thinks its funny because Pipsqueak is a giant), Pipsqueak looks like he is going to beat Aang up. Then he starts to laugh.
Source: Author 789tyguypiep

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us