FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Books Written by Roald Dahl
Quiz about Books Written by Roald Dahl

Books Written by Roald Dahl Trivia Quiz


This is a quiz about books by Roald Dahl. Roald Dahl is a great children's author, and he has written great books!

A multiple-choice quiz by roobear. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
roobear
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,960
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1143
Last 3 plays: Guest 82 (8/10), Guest 5 (10/10), Guest 5 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to Roald Dahl in "The Witches", which of the following is a characteristic of a witch? Hint


Question 2 of 10
2. In "James and the Giant Peach", what is the name of James' obese aunt?

Answer: (one word, do not use "Aunt" in answer)
Question 3 of 10
3. In "George's Marvelous Medicine", how does George's dad react to the effects of the medicine on George's evil grandmother? Hint


Question 4 of 10
4. In "Matilda", Miss Trunchbull was Miss Honey's mom's sister.


Question 5 of 10
5. In "Matilda", who was the girl who told Matilda and Lavender about the "chokey"? Hint


Question 6 of 10
6. In "Matilda", what was the "chokey"? Hint


Question 7 of 10
7. In "The Magic Finger", which of the following made the main character mad at her neighbors? Hint


Question 8 of 10
8. Roald Dahl has written an auto-biography of his childhood. True or False?


Question 9 of 10
9. In "Charlie and the Great Glass Elevator", Aunt Josephine had great trust in Mr. Wonka.


Question 10 of 10
10. And lastly, which of the following is a fake animal that Roald Dahl made up? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 82: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 5: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 5: 8/10
May 14 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 01 2024 : MickeyDGod: 9/10
May 01 2024 : Guest 124: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to Roald Dahl in "The Witches", which of the following is a characteristic of a witch?

Answer: no toes

There feet are square-like. They also have these characteristics:
1. large nostrils
2. always wears gloves to hide long fingernails
3. bald head (they wear wigs)
4. weird eyes
2. In "James and the Giant Peach", what is the name of James' obese aunt?

Answer: Sponge

Aunt Sponge is very mean to James, along with his other Aunt, Aunt Spiker.
3. In "George's Marvelous Medicine", how does George's dad react to the effects of the medicine on George's evil grandmother?

Answer: he was overjoyed

The medicine made Grandmother tall, and George's dad thought that if this medicine was given to animals on his farm he could end world hunger. He thought that it didn't matter about whatever was going to happen to Grandmother because she was mean anyway.
4. In "Matilda", Miss Trunchbull was Miss Honey's mom's sister.

Answer: False

It is true that Trunchbull is Honey's aunt, but she is Honey's dad's sister-in-law.
5. In "Matilda", who was the girl who told Matilda and Lavender about the "chokey"?

Answer: Hortensia

Hortensia also told the girls more horror stories.
6. In "Matilda", what was the "chokey"?

Answer: a small room with barely any space to stand, and jagged pieces of glass sticking from the wall, making you get many cuts

The "chokey" was feared by many students.
7. In "The Magic Finger", which of the following made the main character mad at her neighbors?

Answer: Her neighbors hunted and killed animals for fun

They hunted lots of pigeons, and sometimes deer.
8. Roald Dahl has written an auto-biography of his childhood. True or False?

Answer: True

It is called "Boy".
9. In "Charlie and the Great Glass Elevator", Aunt Josephine had great trust in Mr. Wonka.

Answer: False

She didn't trust him at all (at least at the beginning of the book).
10. And lastly, which of the following is a fake animal that Roald Dahl made up?

Answer: whangdoodle

Whangdoodles are in a few of his books.
Source: Author roobear

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us