FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Roald Dahl Book
Quiz about Which Roald Dahl Book

Which Roald Dahl Book? Trivia Quiz


Roald Dahl Books quiz! ENJOY! Which is the right book?

A multiple-choice quiz by broadwaygal. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
broadwaygal
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1825
Last 3 plays: Guest 82 (9/10), Guest 66 (5/10), Guest 5 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what book was there a girl named Sophie as a main character? Hint


Question 2 of 10
2. In what book was there a boy whose parents died in a car crash? Hint


Question 3 of 10
3. In which book is there a character named Veruca Salt? Hint


Question 4 of 10
4. Which book involves a farmer trying to kill an animal? Hint


Question 5 of 10
5. Which Roald Dahl book involves humans turning into ducks? Hint


Question 6 of 10
6. In which book does a little boy's nose nearly come off? Hint


Question 7 of 10
7. Which book involves an enormous chicken, and a little boy's "potion"? Hint


Question 8 of 10
8. The main character's father breaks his ankle illegally hunting pheasants. Which book does this happen in? Hint


Question 9 of 10
9. Which book is about an old man who is in love with the woman who lives in the apartment below him? Hint


Question 10 of 10
10. Which book features little creatures that live inside trees? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 82: 9/10
Jun 21 2024 : Guest 66: 5/10
Jun 06 2024 : Guest 5: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 5: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what book was there a girl named Sophie as a main character?

Answer: The BFG

Other main characters in this book are the BFG and the Queen of England.
2. In what book was there a boy whose parents died in a car crash?

Answer: The Witches

"Boy" is Roald Dahl's autobiography, and "Charlie and the Great Glass Elevator" is the sequel to "Charlie and the Chocolate Factory", which many people know because of the movie.
3. In which book is there a character named Veruca Salt?

Answer: Charlie and the Chocolate Factory

Veruca Salt is the spoiled daughter of two very rich people and is accustomed to getting everything she wants. She becomes upset because she can't have everything she wants when she tours Willy Wonka's factory.
4. Which book involves a farmer trying to kill an animal?

Answer: Fantastic Mr. Fox

The story is told from the fox's point of view, and also involves many other woodland animals.
5. Which Roald Dahl book involves humans turning into ducks?

Answer: The Magic Finger

The family gets turned into ducks by a girl who is angry at them. She doesn't like that they hunt and kill ducks, so she turns them into ducks, and the ducks move into their house.
6. In which book does a little boy's nose nearly come off?

Answer: Boy

Little Roald's sister is taking the family for a ride, and they crash into a bush.
7. Which book involves an enormous chicken, and a little boy's "potion"?

Answer: George's Marvelous Medicine

The medicine was made by a boy called George, and when he feeds it to the chicken, it makes her grow to the size of the barn. George's father is thrilled because people will pay lots of money to see the chicken and to buy the eggs.
8. The main character's father breaks his ankle illegally hunting pheasants. Which book does this happen in?

Answer: Danny the Champion of the World

This book is all about Danny, who lives with his father in a trailer and helps him run a gas station.
9. Which book is about an old man who is in love with the woman who lives in the apartment below him?

Answer: Esio Trot

He tells her that he knows a spell that will help her turtle grow. However, it is a lie. He just switches her turtle with a bigger one every day.
10. Which book features little creatures that live inside trees?

Answer: The Minpins

Little Billy comes across them after being chased through the forest by a horrible monster.
Source: Author broadwaygal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us