FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colors of Fruits and Vegetables
Quiz about Colors of Fruits and Vegetables

Colors of Fruits and Vegetables Quiz


Learning our fruits and vegetables!

A multiple-choice quiz by Shiningstar7. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Food for Kids
  8. »
  9. Fruits and Vegetables

Author
Shiningstar7
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,643
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1381
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), gable (10/10), Baldfroggie (10/10).
-
Question 1 of 10
1. What color is a strawberry when it is ripe? Hint


Question 2 of 10
2. What color is lettuce? Hint


Question 3 of 10
3. What color are bananas when they are ripe? Hint


Question 4 of 10
4. What color is spinach? Hint


Question 5 of 10
5. What color are lemons when they are ripe? Hint


Question 6 of 10
6. What is the most common color of carrots? Hint


Question 7 of 10
7. What is the usual color of the skin of a lime when it is eaten? Hint


Question 8 of 10
8. What color is broccoli? Hint


Question 9 of 10
9. What is the usual color of the skin of a ripe grapefruit? Hint


Question 10 of 10
10. What color are peas? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 14 2024 : gable: 10/10
Jul 07 2024 : Baldfroggie: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 05 2024 : Devmac: 9/10
Jun 25 2024 : Guest 157: 9/10
Jun 23 2024 : wjames: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 108: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is a strawberry when it is ripe?

Answer: Red

Strawberries are red and their seeds are on the outside! They are good with whipped cream and shortcake, or just by themselves.
2. What color is lettuce?

Answer: Green

Lettuce is green like grass, some animals like to eat lettuce. Lettuce can be eaten in salads and on put on many sorts of sandwiches.
3. What color are bananas when they are ripe?

Answer: Yellow

Bananas are green until they are ripe and ready to eat, then they are yellow. They are the most eaten fruit in the United States!
4. What color is spinach?

Answer: Green

Spinach is very good for you, both fresh and cooked. The cartoon character Popeye loved his spinach; he always said it made him strong!
5. What color are lemons when they are ripe?

Answer: Yellow

Lemons are a sour fruit that can be made into pies, make lemonade or add to drinks. For most people, they are much too sour to eat alone without sugar.
6. What is the most common color of carrots?

Answer: Orange

Carrots are very good for your eyes because of the vitamins in them. They can be eaten raw or cooked. Rabbits love them too!
7. What is the usual color of the skin of a lime when it is eaten?

Answer: Green

Limes look very much like lemons, only green. They can be made into pies and added to some drinks for flavoring.
8. What color is broccoli?

Answer: Green

Broccoli is very good for you as it contains lots of Vitamin C to keep you well. Broccoli can be eaten raw or cooked, alone or with toppings such as cheese.
9. What is the usual color of the skin of a ripe grapefruit?

Answer: Yellow

Grapefruit are a breakfast favorite, and are very good for you. Some are pink on the inside. An adult needs to be there to help prepare it for you, as they can be tricky to eat.
10. What color are peas?

Answer: Green

Peas are green, they grow in a pod that looks like a green bean! They are eaten cooked usually, either alone or added to other dishes.
Source: Author Shiningstar7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us