Quiz about Fantastic Mr Fox
Quiz about Fantastic Mr Fox

10 Fantastic Mr Fox Questions | Kid Lit Authors Trivia Quiz


A quiz on "Fantastic Mr Fox" by the great Roald Dahl!

A multiple-choice quiz by marajade84. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
marajade84
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,395
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
829
Last 3 plays: Guest 213 (9/10), GaiusLin (10/10), Guest 216 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What are the names of the three farmers who are after Mr Fox? Hint

Boggis, Bunce and Bean
Bogger, Beene and Buce
Bounce, Boggis and Bean
Beene, Bunce and Bogg

2. How many chickens with dumplings did the chicken farmer eat for his breakfast, lunch and supper? Hint

one
four
three
nine

3. What ailments did the duck-and-goose farmer have because of his diet of doughnuts and goose-livers? Hint

A headache and an awful pain in his ear
Sore eyes and painful joints
Stomach pains and graying hair
A tummy ache and a beastly temper

4. What did the turkey-and-apple farmer look like? Hint

Very short
Completely bald
Enormously fat
Thin as a pencil

5. Complete the last line of the children's song: These horrible crooks, So different in looks, Were none the less equally .... Hint

Evil
Mean
Cruel
Gorgeous

6. The Farmers shot Mr Fox's tail off while he was in the chicken house.

True
False

7. What do the Farmers say they will have Mr Fox out in no time with? Hint

Mechanical shovels
The Force
Helpers
A bomb

8. Which Farmer stays behind to make sure Mr Fox doesn't escape while the others fetch some machinery? Hint

Boggis
Beene
Bounce
Bunce

9. Which Chicken House do the foxes tunnel in to? Hint

Chicken House Number Four
Chicken House Number Two
Chicken House Number One
Chicken House Number Three

10. Which families of animals were present at The Great Feast? Hint

The Voles, Rabbits, Weasels and Badgers
The Badgers, Foxes, Moles, Rabbits and Weasels
The Rats, Foxes, Voles, Weasels and Rabbits
The Foxes, Rabbits, Ferrets, Moles and Badgers




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the names of the three farmers who are after Mr Fox?

Answer: Boggis, Bunce and Bean

These horrible farmers want to get Mr Fox, but he is too Fantastic for them to catch!
2. How many chickens with dumplings did the chicken farmer eat for his breakfast, lunch and supper?

Answer: three

Maybe this is why he is enormously fat!
3. What ailments did the duck-and-goose farmer have because of his diet of doughnuts and goose-livers?

Answer: A tummy ache and a beastly temper

More specifically, his diet was mashed goose-livers which he mashed into a paste and stuffed into doughnuts. I think this would give anyone a tummy ache!
4. What did the turkey-and-apple farmer look like?

Answer: Thin as a pencil

This was Farmer Bean, who was apparently the cleverest of all three farmers!
5. Complete the last line of the children's song: These horrible crooks, So different in looks, Were none the less equally ....

Answer: Mean

Even the children disliked the nasty farmers!
6. The Farmers shot Mr Fox's tail off while he was in the chicken house.

Answer: False

They shot at him just as he was coming out of his fox hole.
7. What do the Farmers say they will have Mr Fox out in no time with?

Answer: Mechanical shovels

The Farmers are very desperate to get Mr Fox, so desperate that they rush to get tractors.
8. Which Farmer stays behind to make sure Mr Fox doesn't escape while the others fetch some machinery?

Answer: Boggis

Boggis draws the short straw and has to watch the hole!
9. Which Chicken House do the foxes tunnel in to?

Answer: Chicken House Number One

Mr Fox and all his friends eat very well thanks to Mr Boggis's Chicken House Number One!
10. Which families of animals were present at The Great Feast?

Answer: The Badgers, Foxes, Moles, Rabbits and Weasels

Many hungry animal families joined together to enjoy the feast gathered for them by Mr Fox and prepared by Mrs Fox.
Source: Author marajade84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 213: 9/10
Jan 26 2023 : GaiusLin: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 216: 6/10
Jan 25 2023 : Guest 146: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 31: 4/10
Jan 24 2023 : AyameTan: 7/10
Jan 23 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 122: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 174: 5/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us